Home » , , , , , » Πακιστάν: Πολτοποίησαν κεφάλι εγκύου με την αστυνομία σε ρόλο...παρατηρητή

Πακιστάν: Πολτοποίησαν κεφάλι εγκύου με την αστυνομία σε ρόλο...παρατηρητή


Την “επονείδιστη στάση” της αστυνομίας που παρακολουθούσε απαθής, ενώ το πλήθος λιθοβολούσε μέχρι θανάτου έγκυο γυναίκα στο Πακιστάν μέρα μεσημέρι, καταγγέλλει συντετριμμένος ο σύζυγος του θύματος. 
Η άτυχη Farzana Parveen, έγκυος τριών μηνών, δέχθηκε άγρια επίθεση από συγγενείς της, ενώ έβγαινε από δικαστήριο στη Λαχόρη του Πακιστάν. 

Οι συγγενείς της που διαφωνούσαν με την επιλογή της, να παντρευτεί τον άντρα που αγαπούσε, την άρπαξαν, της πέταξαν τούβλα και πολτοποίησαν το κεφάλι της. 

Η γυναίκα πέθανε αβοήθητη στο πεζοδρόμιο, ενώ ο σύζυγός της εκλιπαρούσε για βοήθεια.

“Φωνάζαμε βοήθεια, αλλά κανείς δεν άκουγε. 

Ένας από τους συγγενείς μου έβγαλε τα ρούχα του για να τραβήξει την προσοχή της αστυνομίας, αλλά δεν επενέβησαν. 

Έβλεπαν την Farzana να πεθαίνει και δεν έκαναν τίποτα”, λέει στο BBC ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, Muhammad Iqbal, κάνοντας λόγο για απάνθρωπη και επονείδιστη συμπεριφορά της αστυνομίας που δεν επενέβη για να αποτρέψει την στυγερή δολοφονία. 

Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας είχαν κατηγορήσει τον Iqbal ότι την είχε απαγάγει, αλλά η ίδια είχε καταθέσει στην αστυνομία ότι τον παντρεύτηκε με την θέλησή της.


Ο πατέρας της γυναίκας συνελήφθη, ωστόσο οι υπόλοιποι συγγενείς που συμμετείχαν στην φονική επίθεση, εξακολουθούν να διαφεύγουν. 

Κάθε χρόνο καταγράφονται στο Πακιστάν εκατοντάδες από τα γελοιωδώς αποκαλούμενα “εγκλήματα τιμής” με θύματα γυναίκες που η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι “ατίμασαν” με κάποιο τρόπο την οικογένειά τους. 

Μόνο το 2013 σημειώθηκαν στην χώρα 869 τέτοια εγκλήματα, αλλά εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. 

Οι θύτες είναι πολύ συχνά στενοί συγγενείς και σπανίως καταδικάζονται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news