Home » , , , , » EΚΤΑΚΤΟ: Πυρηνικό Ατύχημα στην Ουκρανία- Ξύπνησαν Μνήμες Τσέρνομπιλ!!!-(ΕΙΚΟΝΕΣ από Δορυφόρο)

EΚΤΑΚΤΟ: Πυρηνικό Ατύχημα στην Ουκρανία- Ξύπνησαν Μνήμες Τσέρνομπιλ!!!-(ΕΙΚΟΝΕΣ από Δορυφόρο)

Σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο Reuters, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, αποκάλυψε πως σημειώθηκε ατύχημα σε πυρηνικό σταθμό ανατολικά της χώρας.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ο Γιατσένιουκ κάλεσε τον νέο υπουργό Ενέργειας, Γιούρι Πρόνταν, να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Ουκρανία σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αρσένι Γιατσένιουκ σημειώθηκε ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Zaporizhye στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.


Ο Ουκρανός πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Ενέργειας να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα. «Ξέρω ότι έγινε ένα ατύχημα το Zaporizhye» είπε ο Γιατσένιουκ ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Ενέργειας Volodymyr Demchyshyn να καταστήσει σαφές πότε θα λυθεί το πρόβλημα και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να αποκατασταθεί η παραγωγή ενέργειας στη χώρα.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το ατύχημα αφορά στο μπλοκ Νο. 3 του εργοστασίου – σε αντιδραστήρα 1.000 mw- και η συνεπαγόμενη μειωση της παραγωγής έχει επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση της χώρας
Εικόνα απο δορυφόρο απο τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia της Ουκρανίας όπου σημειώθηκε το ατύχημα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ατύχημα σημειώθηκε σε πυρηνικό εργοστάσιο νοτιοανατολικά της Ουκρανίας σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Αρσένι Γιατσένιουκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters


Ο επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης κάλεσε τον υπουργό Ενέργειας της χώρας να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου για να δώσει στοιχεία για το γεγονός, καθώς επικρατεί μυστήριο για τη χρονική περίοδο που συνέβη.
“Γνωρίζω ότι ένα ατύχημα συνέβη στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Ζαπορίζιε”, ανέφερε ο κ. Γιατσένιουκ, ζητώντας από τον υπουργό του, Βολόντιμιρ Ντεμτσίσιν, να διευκρινίσει πότε το πρόβλημα θα έχει λυθεί.


Ο κ. Ντεμτσίσιν, σε κατοπινές δηλώσεις του, σημείωσε ότι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί.


Σύμφωνα με τον Ντεμτσίσιν, δεν προκύπτει απειλή για τον πυρηνικό αντιδραστήρα, ενώ η ζημιά που έχει προκληθεί είναι μικρή. Το ατύχημα άφησε στο σκοτάδι μερικές πόλεις και χωριά.


Το πρακτορείο Interfax Ukraine μεταδίδει ότι το πρόβλημα ανέκυψε στον τομέα No 3 (αντιδραστήρα 1.000 μεγαβάτ), γεγονός που επιτείνει την ήδη υπαρκτή ενεργειακή κρίση στην Ουκρανία.


Ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι ο αντιδραστήρας θα τεθεί ξανά σε λειτουργία στις 5 Δεκεμβρίου.
ΠΗΓΕΣ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :
***********************************************************
Ukrainian PM reports accident at nuclear power plant
(Reuters) – Ukrainian Prime Minister Arseny Yatseniuk said on Wednesday an accident had occurred at the Zaporizhye nuclear power plant (NPP) in south-east Ukraine and called on the energy minister to hold a news conference.
«I know that an accident has occurred at the Zaporizhye NPP,» Yatseniuk said, asking new energy minister Volodymyr Demchyshyn to make clear when the problem would be resolved and what steps would be taken to restore normal power supply across Ukraine.
News agency Interfax Ukraine said the problem had occurred at bloc No 3 – a 1,000-megawatt reactor – and the resulting lack of output had worsened the power crisis in the country. Interfax added that the bloc was expected to come back on stream on Dec. 5.
(Reporting by Natalia Zinets; Writing by Alessandra Prentice; Editing by Richard Balmforth)
FROM :

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news