Home » » Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος

Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος

Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος



Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 69 ετών,  άφησε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Υγεία» ο διεθνούς φήμης Έλληνας καλλιτέχνης Ντέμης Ρούσσος.

Ο Ντέμης Ρούσσος αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας. Η είδηση δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα, καθώς η οικογένεια αποφάσισε να μην τη γνωστοποιήσει λόγω των εκλογών.

Ο Ντέμης Ρούσσος ο οποίος γεννήθηκε ως Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946, στην Αλεξάνδρεια όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του Γεώργιος και Όλγα ήταν Έλληνες της Αιγύπτου. Χάσανε τα πάντα και ήρθανε στην Ελλάδα με τις αναταραχές του Σουέζ. Η μητέρα του, Όλγα, ήταν γνωστή καλλιτέχνιδα με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.



Η μουσική του καριέρα
Μετά από την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα αρχίζοντας με τους The Idols σε ηλικία 17 χρονών. Αργότερα πήγε με τους «We Five» χωρίς όμως με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα «Aphrodite’s Child», αρχικά στα φωνητικά και αργότερα σαν μπασίστας. Το διακριτικό φωνητικό του ύφος προώθησε το group σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με την συμμετοχή του στον δίσκο «666», ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

Μετά από την διάλυση των «Aphrodite’s Child», συνέχισε διάφορες σποραδικές ηχογραφήσεις. Από την συνεργασία του με τον άλλο διάσημο φίλο του, τον Vangelis κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο Sex Power, και το 1977 το Magic. Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το Race to the End, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar Chariots of Fire, που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο TU Libertad. Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Blade Runner».




Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news