Home » , , , , » ΙΣΑ: Το 10% - 12% των Ελλήνων έχει ψυχικές παθήσεις λόγω κρίσης

ΙΣΑ: Το 10% - 12% των Ελλήνων έχει ψυχικές παθήσεις λόγω κρίσης

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι ψυχικές παθήσεις στην Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με το 10-12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών να πάσχει από ψυχικές ασθένειες και μόλις το μισό από αυτούς να προσφεύγει στη στήριξη του γιατρού, επισήμανε κατά την ομιλία του στην επιστημονική ημερίδα του Ψυχιατρικού τομέα του Σισμανογλείου νοσοκομείου με θέμα: «Ψυχική Υγεία στην σύγχρονη κοινωνία» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.


Η οικονομική κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια έπληξε την ψυχική υγεία όχι μόνο των πασχόντων, αλλά και των υγιών ανθρώπων, είπε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος χωρίς δουλειά αισθάνεται ανασφάλεια και έντονο στρες γιατί αδυνατεί να στηρίξει τον εαυτό του και την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε για έλλειμμα που διαπιστώνεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του τομέα της Ψυχιατρικής Υγείας, επισημαίνοντας ότι "η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, επιδεινώνεται από τη συρρίκνωση των προγραμμάτων ψυχικής υγείας αλλά και των κοινωνικών δομών που δεν χρηματοδοτούνται και είναι αποτέλεσμα της εξοντωτικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας".

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news