Home » , , » Δύο νεκροί και 20 τραυματίες στις φυλακές Κορυδαλλού

Δύο νεκροί και 20 τραυματίες στις φυλακές Κορυδαλλού

Δύο νεκροί και 20 τραυματίες, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός πολύνεκρης συμπλοκής μεταξύ κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στην Γ' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, λίγο προτού οι κρατούμενοι επιστρέψουν στα κελιά τους.

Ομάδα Αράβων κρατουμένων συνεπικουρούμενοι από Αλβανούς συνεπλάκησαν με Πακιστανούς κρατούμενους με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 20 να τραυματιστούν.

Οι δύο νεκροί βρίσκονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
Σε κρίσιμη κατάσταση δύο από τους 18 τραυματίες
Το ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκε για να μεταφέρει δεκαοχτώ αλλοδαπούς τραυματίες σε δημόσια νοσοκομεία ενεργοποιώντας οκτώ ασθενοφόρα τα οποία έφτασαν στις φυλακές μέσα σε λίγα λεπτά από την ώρα που ειδοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Οι δύο κρατούμενοι με τα σοβαρότερα τραύματα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας το οποίο δεν εφημέρευε, διαθέτει όμως την υποδομή προκειμένου οι τραυματίες να νοσηλευτούν φρουρούμενοι και αυτή την ώρα βρίσκονται στο χειρουργείο. Η κατάσταση των δύο που νοσηλεύονται στο Κρατικό Νίκαιας θεωρείται κρίσιμη.
 Οι υπόλοιποι δεκαοκτώ τραυματίες φέρουν θλαστικά τραύματα και τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. Δέκα από τους τραυματίες διακομίστηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο στον Πειραιά και ακόμη οκτώ μεταφέρθηκαν στο Γ.Γεννηματάς. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ οι τραυματίες είναι Αλβανοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι Πακιστανοί που ξυλοκοπήθηκαν από Άραβες και Αλβανούς συγκρατούμενούς τους.



Είχαν αυτοσχέδια μαχαίρια
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε μετά το δείπνο και προτού οι κρατούμενοι επιστρέψουν στα κελιά τους. Οι δύο ομάδες που συνεπλάκησαν χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια μαχαίρια. Αστυνομικές και δικαστικές πηγές λένε ότι η αιτία του πρωτοφανούς επεισοδίου δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Μέσα στα κελιά αναμένεται να μπουν δυνάμεις των ΕΚΑΜ προκειμένου να ψάξουν όλους τους κρατούμενους για άλλα αυτοσχέδια όπλα και αντικείμενα. Την ίδια ώρα καταθέσεις θα δώσουν όχι μόνο όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό αλλά και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν βάρδια καθώς και οι υπόλοιποι κρατούμενοι της πτέρυγας.

Παρασκευόπουλος: Πρόβλημα ο υπερπληθυσμός
Λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής στις φυλακές Κορυδαλλού μετέβη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
«Εκφράζω τη θλίψη μου για τις δυο ζωές που χάθηκαν άλλα και για τους τραυματίες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Νεκροί είναι δύο Πακιστανοί. Οι τραυματίες είναι 20 εκ των οποίων οι πέντε σε σοβαρή κατάσταση. Οι δύο τραυματίες που χειρουργούνται αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πρέπει να εξεταστεί λιγότερο σε δεύτερη φάση η αφορμή του περιστατικού, καθώς προέχει να διαλευκανθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στη συμπλοκή.

«Χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν για να είναι ανθρώπινη η φυλακή. Τα κύρια προβλήματα είναι δυο: ο υπερπληθυσμός και οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων μέσα στα κελιά» τόνισε ο υπουργός.
 Αυτή την ώρα (σσ. περίπου μεσάνυχτα) είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, διεξάγεται έλεγχος για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν τα αυτοσχέδια μαχαίρια.

Σε πλήρη επιφυλακή είναι και η εξωτερική φρουρά του Κορυδαλλού. Οι φρουροί της απογευματινής βάρδιας παραμένουν στα πόστα τους προκειμένου η βραδινή βάρδια να ενισχυθεί. 



Ο αρχιφύλακας της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού  και πρώην πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός, μίλησε για το απίστευτο περιστατικό στο protothema.gr, τονίζοντας πως «θα πρέπει να εντοπιστούν ποιοι είναι αυτοί που σκότωσαν». Σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό, το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε κατά τις 19:30 της Κυριακής, όταν περίπου 250 κρατούμενοι ενεπλάκησαν μεταξύ τους. «Συνολικά έχουν τραυματιστεί 25 κρατούμενοι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι σε σοβαρή κατάσταση», σημείωσε.
Ο Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος των Σωφρονιστικών Yπαλλήλων Ελλάδος, μιλώντας στο protothema.gr για το πρωτοφανές επεισόδιο τόνισε πως «η αναταραχή ξεκίνησε πριν το βραδινό κλείσιμο της φυλακής. Το είχαμε πει ότι θα υπάρξουν νεκροί και δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Δεν υπάρχει έλεγχος κι ασφάλεια στις ελληνικές φυλακές. Η βία που συμβαίνει είναι τρομακτική».
«Το κυριότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η ένταση της βίας. Το να υπάρχουν νεκροί και μαχαιρώματα μας έχει φοβίσει. Κι έχουμε θρηνήσει κι εμείς οι υπάλληλοι θύματα και μέσα και έξω από τις φυλακές», πρόσθεσε ο κ. Καρακίτσος, σημειώνοντας πως στις ελληνικές φυλακές οι καταστάσεις είναι τρομακτικές και πρέπει να γίνει κάτι οπωσδήποτε, αλλιώς θα έχουμε κι άλλους νεκρούς.

«Δεν υπάρχει προστασία της αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

http://www.protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news