Home » , , , » Έφυγε από τη ζωή ο Μανόλης Σορμαΐνης

Έφυγε από τη ζωή ο Μανόλης Σορμαΐνης

Την τελευταία πνοή άφησε χθες, Κυριακή 24 Μαΐου 2015, ο σκηνοθέτης Μανώλης Σορμαΐνης, ο οποίος έγινε γνωστός στη Χίο από την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου «Εχθροί εξ Αίματος» του Αρκά, τον περασμένο Μάρτιιο.

Το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση για την απώλεια του σκηνοθέτη:

Ο πρόεδρος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το χαμό του ηθοποιού και σκηνοθέτη Μανώλη Σορμαΐνη.

Ο Μανώλης Σορμαΐνης πάλεψε με την ασθένειά του έως την τελευταία στιγμή, με γενναιότητα και αισιοδοξία. 

Γεννημένος στην Αθήνα, απόφοιτος του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου του Λεωνίδα Τριβιζά (1981), έλαβε μέρος σε πάνω από 100 παραστάσεις αρχαίου και σύγχρονου δράματος του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, με τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας, καθώς και με δεκάδες ιδιωτικούς θιάσους. Η δουλειά του στην τηλεόραση περιελάμβανε πολλά σήριαλ, ντοκιμαντέρ για τη λογοτεχνία, καθώς και θέατρο μεταφερμένο στην τηλεόραση.

Έως το τέλος της ζωής του, την 24η Μαΐου 2015, ο Μανώλης Σορμαΐνης παρέμεινε στις επάλξεις του πολιτισμού, ταγμένος και αφιερωμένος κυρίως στο θέατρο και στις μουσικές συνθέσεις. Τελευταία του εργασία ήταν η σκηνοθεσία του έργου «Εχθροί εξ Αίματος» του Αρκά, στο Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο το Μάρτιο του 2015.

Το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου αφιερώνει στο συνεργάτη του -σκηνοθέτη- Μανώλη Σορμαΐνη το σύνολο των παραστάσεων του έργου “HIMMELWEG” που θα παρουσιαστεί στις 4 Ιουνίου 2015.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news