Home » , , » Ο Μανουελ Βαλς Tweetαρει στα ελληνικά: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη

Ο Μανουελ Βαλς Tweetαρει στα ελληνικά: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη

Οι προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση της Ελλάδας στους ευρωπαίους εταίρους είναι "ισορροπημένες" και "θετικές", έκρινε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.


"Θα ήθελα να πω εδώ ότι αυτό το αίτημα, αυτή η επιστολή, είναι ισορροπημένη, θετική. Είναι απόδειξη μιας αληθινής βούλησης να υπάρξει πρόοδος και να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς ενώπιον των Γάλλων κοινοβουλευτικών και χαιρέτισε "ένα σημαντικό βήμα που επιτρέπει να γίνει διάλογος".


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ελπίζουν ότι θα κλειστεί μια νέα συμφωνία της τελευταίας στιγμής με την Ελλάδα πριν από την Κυριακή προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη και ο Βαλς ανέφερε ότι η γαλλική Εθνοσυνέλευση θα πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία με ψηφοφορία. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα "διαβουλευθεί" τη γαλλική Βουλή.


"Εάν υπάρξει συμφωνία, η Εθνοσυνέλευση θα τοποθετηθεί με ψηφοφορία" επ' αυτής, δήλωσε ο Βαλς, τοποθέτηση που έγινε δεκτή με ικανοποίηση από πολλούς βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας τάχθηκε εξάλλου εκ νέου υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κάτι που αποτελεί όπως σημείωσε "γεωπολιτικό διακύβευμα υψίστης σημασίας.

Οι Έλληνες με την ψήφο τους δεν είπαν όχι στην Ευρώπη και πρέπει να στηρίξουμε την επιλογή τους, δήλωσε ο Βαλς και υπογράμμισε πως «δεν θέλουμε να βγει η Ελλάδα από την Ευρώπη. Η Γαλλία κάνει τα πάντα για τη λύση, πρέπει να βρούμε κοινές λύσεις».


"Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί επίσης ένα γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό διακύβευμα υψίστης σημασίας", επισήμανε ο Βαλς, αναφερόμενος στις "σχέσεις (της Ελλάδας) με την Τουρκία", "τους δεσμούς με τη Ρωσία, τον ορθόδοξο κόσμο" και το θέμα της μετανάστευσης στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.


Ο Μανουέλ Βαλς επισήμανε εξάλλου ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε "φρικτές" συνέπειες για τον ελληνικό λαό.


Η συμφωνία είναι πιθανή και είναι απαραίτητη, είπε ο Βαλς υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως πρέπει να υπάρξει μια προοπτική για το χρέος.


"Η έξοδος θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα: η κατάρρευση των εσόδων, η εκρηκτική αύξηση του κόστους των εισαγωγών, συμπεριλαμβανομένων ειδών πρώτης ανάγκης, οι κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες για τη δημόσια τάξη δεν μπορούν να προβλεφθούν από κανέναν. 

Είναι αυτό που θέλουμε για τον ελληνικό λαό; Είναι αυτή η εικόνα που θέλουμε να δώσουμε για την Ευρώπη στον κόσμο; Όχι! Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αυτή η θέση της Γαλλίας", τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας πως δεν θα ανεχθούμε να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη.


Ο Μανουέλ Βαλς κάλεσε εξάλλου την ελληνική κυβέρνηση να δώσει το παρών στο "ραντεβού με την ιστορία της και με την ευρωπαϊκή ιστορία".


Οι "βάσεις για μια ολοκληρωμένη συμφωνία" βρίσκονται σε τρία στοιχεία: "αναγκαίες και λεπτομερείς μεταρρυθμίσεις" για "τον εκσυγχρονισμό και την ανάταξη της οικονομίας", τη δημιουργία ενός "κράτους που να λειτουργεί αληθινά", "μέσα χρηματοδότησης της ανάπτυξης στην Ελλάδα" και ακόμη "μια συγκεκριμένη προοπτική για την αντιμετώπιση του χρέους" το οποίο, όπως τόνισε, δεν είναι "θέμα ταμπού".


Η Γαλλία ούτε "άγεται και φέρεται από τη Γερμανία" ούτε "δείχνει εύνοια έναντι της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα", είπε ο πρωθυπουργός Βαλς και πρόσθεσε ότι το Παρίσι κινητοποιείται για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ διότι " είναι προς το συμφέρον μας".

(Πηγή: ΑΠΕ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ροή Ειδήσεων

Τι σημαίνουν τα λόγια του Ιησού «η πίστη σου σε έσωσε»;

Ένας τρόπος, με τον οποίο πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα θαύματα χωρίς να «υποχρεωθούν» να πιστέψουν ότι υπάρχει Θεός (γιατί αυτό θ...

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews