Home » , , , , » ΝΔ: Να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για τη νομιμότητα της δημοπρασίας

ΝΔ: Να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για τη νομιμότητα της δημοπρασίας

Με τη φράση του Γιώργου Κουμουτσάκου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «σε καμία κανονική χώρα δεν θα μπορούσε ένας τέτοιος διαγωνισμός να κριθεί νόμιμος και συνταγματικός», ουσιαστικά η ΝΔ περιμένει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να κηρύξει παράνομο και ως εκ τούτου ως μη γενόμενο το διαγωνισμό που έδωσε τις τέσσερις πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες στους Αλαφούζο, Καλογρίτσα, Μαρινάκη και Κυριακού.

AdTech Ad
Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι από τη στιγμή που δεν έχει αποφανθεί το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά ο διαγωνισμός κινείται σε «σαθρό έδαφος», προσθέτοντας ότι «εννοείται ότι εάν ο Νόμος Παππά πέσει, είτε στο ΣτΕ είτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν».

Στο πλαίσιο αυτό και απαντώντας σε ερώτηση τι θα κάνει η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε πως: «Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός» και «η ΝΔ θα καταργήσει το Νόμο Παππά για να ανακτήσει το Ε.Σ.Ρ. τον κομβικό και αποφασιστικό ρόλο του, θα αξιοποιήσει ολόκληρο το ψηφιακό φάσμα με νέες άδειες με τα κριτήρια που έχουμε ήδη πει. Δηλαδή, με διαφάνεια σε ό,τι αφορά την προέλευση των χρημάτων, αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέλεξε το δρόμο της αυθαιρεσίας» επειδή «δεν δέχτηκε την πρόταση της ΝΔ που προβλέπει κεντρικό ρόλο στο Ε.Σ.Ρ. και πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος χωρίς προκαθορισμένο αριθμό αδειών» τονίζοντας ότι «εάν η πρόταση αυτή είχε εφαρμοστεί, σήμερα θα είχαμε περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερα κανάλια, περισσότερα έσοδα. Και, βέβαια, χτύπημα στη διαπλοκή».

Στην κατεύθυνση αυτή η ΝΔ θέτει προς την κυβέρνηση 7 «σκληρά» όπως τα χαρακτηρίζει, ερωτήματα:

«1. Γιατί κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία;

2. Πόσα θα χαθούν από το κλείσιμο καναλιών που ήδη λειτουργούν, κλείσιμο που ήδη προανήγγειλε η Κυβέρνηση  (δάνεια, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές); 

3. Πως αισθάνονται τώρα ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παππάς, η κυρία Γεροβασίλη και οι άλλοι, καθώς σε 90 ημέρες θα πέσει μαύρο σε γνωστά κανάλια μεγάλης τηλεθέασης και θα βρεθούν στο δρόμο  πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι, με τις οικογένειές τους; 

4. Πως τολμούν να μιλούν για νίκη επί της διαπλοκής όταν ο κ. Καμμένος έλεγε ότι «με τα μαύρα λεφτά στα site και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι»; Τώρα τι θα κάνει, θα παραιτηθεί ο κ. Καμμένος;

Και με αφορμή τελικά την περίπτωση του κ. Καλογρίτσα, υπάρχουν καλοί και κακοί εργολάβοι; Η Νέα Δημοκρατία αγωνίσθηκε για το ασυμβίβαστο εργολάβων – προμηθευτών και ιδιοκτητών καναλιών και τον αγώνα αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε. Θα τον συνεχίσουμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.


5. Γιατί μόλις τώρα ανακάλυψαν το Ε.Σ.Ρ. και προτείνουν να δοθούν οι υπόλοιπες άδειες - θεματικές και περιφερειακές - υπό την εποπτεία του; 

6. Τι θα κάνουν εάν ο Νόμος Παππά στον οποίο στηρίχθηκε όλη αυτή η διαδικασία καταπέσει είτε στο Συμβούλιο Επικρατείας, είτε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. 

7. Γιατί δεν περίμεναν την απόφαση του Δικαστηρίου; Μήπως γιατί ήθελαν να παρουσιάσουν κάτι στη ΔΕΘ, για να καλύψουν τη παταγώδη αποτυχία τους σε ό,τι αφορά την κοινωνία και τους πολίτες;».

Σε άλλα σημεία των δηλώσεων του Γιώργου Κουμουτσάκου η ΝΔ χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού «ορισμό της διαπλοκής» σημειώνοντας όμως ότι αυτό «αφορά λίγους» καθώς «αυτό που αφορά τους πολλούς, την κοινωνία είναι ότι δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, σήμερα, βιώνουν μια μαύρη μέρα» όπως ότι «150.000 συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται και πάλι. 

Περικόπτονται οι  επικουρικές συντάξεις έως και 40%» και ταυτόχρονα «σε 2.400.000 συνταξιούχους  καταργήθηκε το ΕΚΑΣ τον Ιούνιο και σε 60.000 τον Αύγουστο».

http://news247.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ροή Ειδήσεων

«Βόμβα» Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν επεισόδια στα Σκόπια εξαγοράζοντας πολίτες

Σάλο προκαλούν οι ισχυρισμοί του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, σήμερα, Δευτέρα (16/07/2018), ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθ...

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews