Home » , , , , , , » Κυριάκος Αμοιρίδης: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία!

Κυριάκος Αμοιρίδης: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία!


Μια σοβαρότατη υπόθεση διπλωματικού χαρακτήρα εξελίσσεται στην Βραζιλία, με τις ελληνικές Αρχές να τηρούν "σιγή ιχθύος" και τους Έλληνες δημοσιογράφους να μαθαίνουν από τα... βραζιλιάνικα ΜΜΕ πως ο πρέσβης της χώρας μας στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, έχει εξαφανιστεί!

Να σημειώσουμε πως η υπόθεση έχει γίνει γνωστή από το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, με τον Κυριάκο Αμοιρίδη να μην έχει δώσει σημάδια ζωής, παρά τον παγκόσμιο "θόρυβο".


Ειδοποίησε τις Αρχές η σύζυγός του

Η αστυνομία του Ρίο ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας (26.12.2016), ενώ ένα από τα πλέον αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης της "χώρας του καφέ", το g1.globo.com τονίζει πως σύμφωνα με την Ελληνική Πρεσβεία, ο πρέσβης ζει στην Μπραζίλια και είχε ενημερώσει πως θα βρεθεί στο Ρίο με την σύζυγό του για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης κάποια στιγμή έφυγε από το σημείο και δεν επέστρεψε, με την σύζυγό του να ενημερώνει τις Αρχές.


Εκτός από τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας, την είδηση μετέδωσε άμεσα και το Associated Press, που ανέφερε πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ελληνική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζίλια, ωστόσο δεν δόθηκε καμία πληροφορία σχετικά με το που μπορεί να βρίσκεται ο Κυριάκος Αμοιρίδης.

Η (μη) ενημέρωση των ελληνικών Αρχών
Εδώ να σημειώσουμε πως το newsit.gr επικοινώνησε άμεσα με την ελληνική πρεσβεία στη Βραζιλία και η απάντηση που δόθηκε είναι πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης λείπει σε άδεια από τις 22 Δεκεμβρίου του 2016 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου του 2017.

Ακόμη, προσθέτουν πως "οτιδήποτε άλλο ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές της χώρας", χωρίς ουσιαστικά να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν την πληροφορία που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τελικά, πριν λίγη ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα, στην οποία αναφέρει:

"Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες".
Η αφίσα για την εξαφάνιση και ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο πρέσβης

Την ίδια ώρα, η βραζιλιάνικη σελίδα στο Facebook, É Notícia Meriti, έχει δημιουργήσει μια αφίσα σχετικά με την εξαφάνιση του Κυριάκου Αμοιρίδη.
Υπάρχει η φωτογραφία του με τις πληροφορίες της εξαφάνισης, ενώ στο κείμενο της ανάρτησης υπάρχει η δήλωση του ανθρώπου που φέρεται να επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον Έλληνα πρέσβη.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως έλαβε γραπτό μήνυμα από τον Κυριάκο Αμοιρίδη την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου του 2016, ωστόσο τονίζεται πως δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν οι Αρχές αν όντως το μήνυμα στάλθηκε από τον ίδιο τον πρέσβη, αφού όπως προαναφέραμε ήταν γραπτό (σ.σ. και όχι για παράδειγμα τηλεφωνική επικοινωνία).

 http://www.newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ροή Ειδήσεων

Τι σημαίνουν τα λόγια του Ιησού «η πίστη σου σε έσωσε»;

Ένας τρόπος, με τον οποίο πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα θαύματα χωρίς να «υποχρεωθούν» να πιστέψουν ότι υπάρχει Θεός (γιατί αυτό θ...

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews