Home » » Στρος Καν: Ζήτησε μείωση μισθών και κάρφωσε την κυβέρνηση: “Αργήσατε να έρθετε στο ΔΝΤ”

Στρος Καν: Ζήτησε μείωση μισθών και κάρφωσε την κυβέρνηση: “Αργήσατε να έρθετε στο ΔΝΤ”

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ξεκαθάρισε τι πράγματα απαιτούνται από την Ελλάδα όχι μόνο για να προχωρήσει τελικά η επιμήκυνση του δανείου, αλλά στην ουσία για να πάρει η χώρα το πράσινο φως για τη δόση του Μαρτίου. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Στρος Καν μιλώντας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας έκανε λόγο για ευθυγράμμιση των ημερομισθίων, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή, η απασχόληση και κατά συνέπεια η ανταγωνιστικότητα. Ο κ. Στρος Καν ζήτησε επίσης νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού και ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει άνοιγμα σε υπηρεσίες, ελεύθερους επαγγελματίες και άρση των εμποδίων για παροχή υπηρεσιών.
Αναφορικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα, κ. Στρος Καν διευκρίνισε ότι μιλώντας μόνο εκ μέρους του ΔΝΤ δήλωσε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, χωρίς να ζητηθούν νέοι όροι.

Καρφιά Στρος Καν στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία

Ο πρόεδρος του ΔΝΤ δεν χαρίστηκε ούτε στην κυβέρνηση αφήνοντας σαφείς αιχμές λέγοντας πως με αφορμή το γεγονός ότι χρειαζόσασταν απελπισμένα εξωτερική βοήθεια, θα ήταν καλύτερο να είχατε ζητήσει βοήθεια νωρίτερα. Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξοςότι αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως τους τελευταίους μήνες σιγά σιγά θα γίνει η δημοσιονομική εξυγίανση.
Καρφιά όμως εξαπέλυσε ο Στρος Καν και κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά κατά του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος είπε ότι η Ν.Δ. ψήφισε κάποια σημεία, αλλά όχι όλο το Μνημόνιο. Ο κ. Στρος Καν δήλωσε ότι το μνημόνιο ήταν πολιτική επιλογή της Ελλάδας και δήλωσε ότι ο καθένας θα πρέπει να δει με ποιό μέρος θα ταχθεί, καθώς όπως τόνισε "ήσασταν στο χείλος του γκρεμού".
newsit.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news