Home » » Στρος Καν: Καλά τα λες, Πρόεδρε!

Στρος Καν: Καλά τα λες, Πρόεδρε!


Πόσες και πόσες φορές – και προ ημερών, μάλιστα – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δεν έχει δώσει το δικό του στίγμα για την πρωτοφανή οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα, χρησιμοποιώντας την φράση “να πληρώσουν οι έχοντες”;
Σήμερα, ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της χώρας βρήκε έναν σύμμαχο στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, η εμπλοκή του οποίου στα οικονομικά της χώρας, παραπέμπει, προφανώς, την κοινή γνώμη σε μέτρα, φόρους, περικοπές …

Ο λόγος για τον Ντομινίκ Στρος Καν, τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο οποίος βρίσκεται στην χώρα μας για συναντήσεις με την πολιτικούς παράγοντες αλλά και για να μιλήσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στο περιθώριο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παπούλιας επεσήμανε στον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ ότι ότι η κρίση χτυπάει ειδικά τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και γι αυτό πρέπει να βρεθεί μία λύση όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε επίσης από τον κ. Στρος Καν να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις και στην Ε.Ε., εκτιμώντας χαρακτηριστικά πως η Γερμανία έχει στυλώσει τα πόδια.


Από την πλευρά του ο κ. Στρος Καν τόνισε ότι για να ξεπεραστεί η κρίση θα πρέπει να συνδράμουν περισσότερο οι πλουσιότερες κοινωνικές ομάδες, εκπέμποντας στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρόεδρο μιας Δημοκρατίας, στην οποία οι μη έχοντες προφανώς δεν διαθέτουν άλλες αντοχές.

protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news