Home » , » Αιχμάλωτοι χιλιάδες μαθητές! Αμετακίνητη η ΟΛΜΕ, αποφάσισε απεργία μέσα στις πανελλαδικές

Αιχμάλωτοι χιλιάδες μαθητές! Αμετακίνητη η ΟΛΜΕ, αποφάσισε απεργία μέσα στις πανελλαδικές

Να επιστρατεύσει τους απεργούς καθηγητές προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Ούτε ένα λεπτό αγωνίας για τους υποψηφίους, λένε στο υπ.Παιδείας.  Με ψήφους 9 υπέρ και δύο κατά σε σύνολο 11 μελών (τα δύο μέλη του ΠΑΜΕ κατέθεσαν άλλη πρόταση) το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, που συνεδρίασε εκ νέου σήμερα, αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εντείνοντας την αγωνία χιλιάδων μαθητών.

Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου -πρώτη ημέρα των εξετάσεων- και πενθήμερη απεργία από τις 20 μέχρι τις 24.
Για να υιοθετηθεί αυτή η απόφαση θα γίνουν γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ την Τρίτη 14 Μαΐου και την επόμενη, 15 Μαΐου, θα οριστικοποιηθεί η όποια απόφαση των Ενώσεων από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα γίνε στην Αθήνα.


Ανακοινώνοντας την απεργία, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ κηρύσσει 24ωρη απεργία την 1η μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και προτείνει στις γενικές συνελεύσεις πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 του Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι για τη μετακίνηση 4.000 και την απόλυση 10.000 συναδέλφων μας».


Ο κ. Παπαχρήστος συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι έως και την τελευταία στιγμή το Υπουργείο Παιδείας έχει την ευχέρεια να αποσύρει το προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις. Την απόφαση για την απεργία την πυροδότησε ουσιαστικά το υπ. Παιδείας. Τόσο γιατί κατάθεσε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο όσο και για την αδιαλλαξία του».


Έτοιμο για επιστράτευση των καθηγητών το υπουργείο Παιδείας
Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι  μετά την προκήρυξη απεργίας την πρώτη μέρα Πανελλαδικών η αγωνία χιλιάδων οικογενειών και υποψηφίων δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραταθεί, υπονοώντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επιστράτευση των καθηγητών αν επιμείνουν στην απόφαση για απεργία που θα οδηγήσει σε ακύρωση τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ομαλότητα και να εξαλείψει την αγωνία των υποψηφίων, σημειώνουν συνεργάτες του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. «Ούτε ένα λεπτό περαιτέρω αγωνία», λένε συνομιλητές του κ. Αρβανιτόπουλου και  συμπληρώνουν: Μετά τις απειλές της Μεγάλης Εβδομάδας ο υπουργός κάλεσε σε διάλογο το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Ο διάλογος αυτός έφερε παράταση της αγωνίας, όξυνση, και απειλή πενθήμερων επαναλαμβανομένων, με πρωταγωνιστή το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.Ο διάλογος που κάποιοι επικαλούνται  το μοναδικό που μπορεί να επιτύχει λοιπόν είναι να παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων

Σφοδρή επίθεση Αρβανιτόπουλου στους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ
Νωρίτερα την Παρασκευή, με ένα δεύτερο non paper το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε τη δική του προσέγγιση στην απόφαση των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εξαπέλυσε τη βαριά κατηγορία ότι «το 11μελές Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επιλέγει το χρονικό σημείο της σύγκρουσης με την Κυβέρνηση, μόνο και μόνο γιατί τώρα έχει «συνδικαλιστική δύναμη πυρός» -όπως δήλωσαν μέλη του στη συνάντηση τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου- και προσχηματικά κατηγορεί την Κυβέρνηση για το χρόνο της σύγκρουσης, επικαλούμενο την ψήφιση της αύξησης του ωραρίου διδασκαλίας την Κυριακή των Βαΐων και το Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις».

Mάλιστα τόνισε ότι οι «τακτικισμοί» του 11μελούς Δ.Σ. της ΟΛΜΕ «το μόνο που συνεισφέρουν είναι να διαμορφώνουν ένα περιβάλλον απειλών προς την κοινωνία και αγωνίας προς τους δοκιμαζόμενους μαθητές».


Αρκεί να αναλογιστούμε ότι ακόμα και εάν μία ΕΛΜΕ πάρει απόφαση για απεργία, αυτό σημαίνει ακύρωση των Πανελληνίων σε όλη τη χώρα. Γι αυτό μια ώρα αγωνίας των μαθητών είναι επαχθέστερη μιας ώρας απεργίας των καθηγητών.
 

«Εκβιαστική ενέργεια» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την απεργία της ΟΛΜΕ
Για μια «εκβιαστική ενέργεια» που, όπως τονίζει, «πλήττει κατάφορα τους μαθητές και τις οικογένειές τους» κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την απόφαση της ΟΛΜΕ.

Το κόμμα του κ. Κουβέλη επισημαίνει ότι «η διεκδίκηση αιτημάτων ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με ακραίες και εκβιαστικές ενέργειες που βάζουν την κοινωνία απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης».

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες, καλούμε την ηγεσία της ΟΛΜΕ να επανεξετάσει τη στάση της και να μην προβεί σε ενέργειες που προσβάλλουν την ίδια την κοινή λογική», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ η οποία καταλήγει: «Καλούμε και τις δυο πλευρές να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου, προκειμένου να βρεθεί συναινετική λύση στα ζητήματα που έχουν ανακύψει».

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news