Home » , , , , , » Καλοκαιρινό ψαλίδι στις επικουρικές

Καλοκαιρινό ψαλίδι στις επικουρικές

Καταργούνται από 1η Ιουλίου, βάσει μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας, συνολικά 47 πόροι υπέρ τρίτων. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καταργούνται οι πόροι 28 ταμείων και ουσιαστικά μπαίνουν σε περιπέτειες τόσο οι επικουρικές συντάξεις που δίνουν, όσο και τα εφάπαξ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», μέχρι και τον Ιανουάριο καταργούνται  μια σειρά διατάξεων που προέβλεπαν την είσπραξη κοινωνικών πόρων υπέρ των φορέων κοινωνικής ασφάλισης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και των Επαγγελματικών Ταμείων Υποχρεωτικής Ασφάλισης, αλλά και οι διατάξεις που αφορούν το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών και τον ΟΑΕΕ.

Επί της ουσίας λοιπόν εκτός από τη δραματική μείωση στην κρατική επιχορήγηση, βάσει μνημονίου και πάλι, τα Ταμεία χάνουν και τις εισφορές που υπολογίζονται σε μισό δισεκατομμύριο το χρόνο.

Η έκταση των αλλαγών συνδέεται άμεσα με τα οικονομικά των Ταμείων και καθοριστική θα είναι η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στη χώρας μας. 

Σε περίπτωση που τα μέτρα για τη είσπραξη των οφειλών και την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας δεν αποδώσουν, οι δανειστές θα ζητήσουν το «μαχαίρι» να μπει βαθύτερα.

newsbomb

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news