Home » , » Ζητούν και άλλα μέτρα οι αγρότες σε Αλαμάνα, Κάστρο, Ελάτεια

Ζητούν και άλλα μέτρα οι αγρότες σε Αλαμάνα, Κάστρο, Ελάτεια


Παραδέχονται ότι το υπουργείο προσπαθεί να επιλύσει την κατάσταση αλλά δεν υποχωρούν από τα μπλόκα.

Απορρίπτουν την επάρκεια των μέτρων, έτσι όπως έχουν ανακοινωθεί μέχρι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα της Αλαμάνας, του Kάστρου και της Ελάτειας.

Εντός της ημέρας περιμένουν μια ακόμη εξειδίκευση που τους υποσχέθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να τη μελετήσουν και να απαντήσουν. Τα μεσάνυχτα της Τρίτης αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αφού όπως υπογράμμισαν «τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα δεν απαντούν στο θέμα της βιωσιμότητας που έχουμε θέσει ευθύς εξαρχής». Οι συνδικαλιστές των αγροτών υπογραμμίζουν ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ουσιαστικές δεσμεύσεις ακόμα και στα θεσμικά γεγονός που δεν μπορεί ούτε να αποτελέσει βάση για συζήτηση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν προσδιορίσει συνεδρίαση για σήμερα στις 7:30 το βράδυ για να συζητήσουν τα συγκεκριμένα θέματα και να εκτιμήσουν την κατάσταση. Την ίδια στιγμή επιχειρούν να κάνουν αποτίμηση στα μέχρι σήμερα δεδομένα και μάλιστα εκτιμούν ότι «το υπουργείο έχει πάρει ένα προς ένα τα αιτήματα του πανελλαδικού οργάνου και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις».

«Είναι γελασμένοι κάποιοι που επιμένουν ότι οι αγρότες θα κουραστούν…. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι αγρότες δεν βγήκαν στο δρόμο γιατί δεν έχουν τι άλλο να κάνουν αλλά γιατί έχουν προβλήματα και πρέπει να γυρίσουν πίσω και να έχουν τη δυνατότητα να μπουν και πάλι στα χωράφια να καλλιεργήσουν» υπογραμμίζει ο κ. Μίμης Μακαρές από το μπλόκο της Αλαμάνας.

«Ευγενείς πόθους εκφράζουν όσοι πιστεύουν ότι οι αγρότες θα φύγουν από τα μπλόκα με τον τρόπο που φαντάζονται» υπογραμμίζει ο κ. Βασίλης Κιλάφας μέλος της συντονιστικής των αγροτών. Μάλιστα ο κ. Κιλάφας κάνοντας αποτίμηση των μέχρι τώρα ανακοινώσεων από την πλευρά του Υπουργείου υπογραμμίζει με έμφαση πως «το υπουργείο αθροίζει ανόμοια και ανομοιογενή πράγματα για να δημιουργήσει κλίμα σε βάρος των αγροτών». Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος «τα περισσότερα από αυτά θα έπρεπε να μας έχουν καταβληθεί όπως γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια και τα υπόλοιπα είναι αυτά που θα πρέπει να μας δώσουν μέχρι το τέλος του 2010».

Μάλιστα παρατηρεί πως σύμφωνα με την ανάλυση που δίνει το Υπουργείο «ενδέχεται και η ενιαία ενίσχυση του 2010 να μην πληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Τέλος ο κ. Κιλάφας κάνει αναφορά και στα υπόλοιπα αιτήματα παρατηρώντας πως «το υπουργείο αντιγράφει το πακέτο των αιτημάτων του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου που έχει υποβληθεί ένα χρόνο πριν» και υπογραμμίζει πως «διαγράφει ένα αίτημα, το τελευταίο στον κατάλογο, που αφορά την ενεργοποίηση όλων των νόμων και Υπουργικών αποφάσεων ορισμένες από τους οποίες αφορούν τους νέους αγρότες και παραμένουν για χρόνια παγωμένες»

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news