Home » , » ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...

Στη Βουλή το μεταναστευτικό

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 4 Φεβρουαρίου 2010
ΤΑ ΝΕΑ  
ΚΑΛΩΣτα δεχτήκαμε. Σήμερα πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση. Κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία, θα δοθεί αρχικά στην αρμόδια Επιτροπή Εσωτερικών για μια πρώτη ανάγνωση- διαβούλευση και μετά θα πάει για ψήφιση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν υπάρχει ούτε στροφή της κυβέρνησης ούτε αλλαγή του κορμού των ρυθμίσεων. Ωστόσο, οΓιάννης Ραγκούσης έχει ενσωματώσει όλες τις λογικές προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο προφανής στόχος είναι να διευρυνθεί ο πολιτικός ορίζοντας του νομοσχεδίου και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις πολιτικής συναίνεσης. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για θέμα εθνικού ενδιαφέροντος, άρα η προσπάθεια για ουσιαστικό διάλογο είναι απολύτως θεμιτή.

Επισκέψεις
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, σήμερα στις τρεις και μισή το μεσημέρι αναμένεται να επισκεφθούν τα συσσίτια της Εκκλησίας και του Δήμου Αθηναίων στην Πειραιώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςκαι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Αναρωτιέστε τι σχέσηέχει με το θέμα και σας το γράφω εδώ; Πηγές με γνώση των εκκλησιαστικών επισημαίνουν ότι «κακώς και εσφαλμένα γίνεται προσπάθεια να συσχετισθεί η επίσκεψη του Παναγιώτατου με το Μεταναστευτικό».

Διευκρινίσεις
ΕΙΔΙΚΑσε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών για την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν τη στάση του Αρχιεπισκόπου. Ο Μακαριώτατος θεωρεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα «ανήκει στην αρμοδιότητα της Πολιτείας και όχι της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν έφερε τους μετανάστες στην Ελλάδα ούτε θα αποφασίσει για το στάτους που θα έχουν στην ελληνική έννομη τάξη. Αυτό που κάνει η Εκκλησία είναι, όταν κάποιος της χτυπά την πόρτα, να του προσφέρει ένα πιάτο φαΐ...».
 
ΠΗΓΗ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=14&artid=4558840&ct=11 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news