Home » » Το τσουνάμι έφτασε στη Χαβάη και στο Μεξικό

Το τσουνάμι έφτασε στη Χαβάη και στο Μεξικό


Στο νησί της Χαβάης έφτασαν τα πρώτα κύματα από το τσουνάμι που προκλήθηκε από τον σεισμό των 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στη Χιλή, όπως μετέδωσε το CNN. Ακόμη δεν έχουν αναφερθεί, οι ζημιές ή αν υπάρχουν και θύματα.  Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι το τσουνάμι ήταν μικρότερο απ΄ ότι αναμενόταν και τα ξημερώματα της Κυριακής ο συναγερμός έληξε.

Μία ώρα αργότερα τα πρώτα κύματα του τσουνάμι έπληξαν και τις δυτικές ακτές του Μεξικού, όπου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες επικράτησε πανικός. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή καταστροφές.

Το τσουνάμι έπληξε την πόλη Ταλκαχουάνο της Χιλής αργά το Σάββατο προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο λιμάνι της πόλης και βγάζοντας ψαρόβαρκες από τη θάλασσα, όπως μετέδωσε η τοπική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το τσουνάμι έπληξε την πόλη την ώρα που πολλοί μετασεισμοί δονούσαν τη Χιλή, ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 8,8 βαθμών.

Αναμένεται στην Ιαπωνία

Τσουνάμι ύψους έως 3 μέτρα μπορεί να πλήξει τις ακτές της Ιαπωνίας, δήλωσε ένας υπεύθυνος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της χώρας.

"Μόλις εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι παρακαλείσθε να μετακινηθείτε σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο και να μην πάτε κοντά στην ακτή", δήλωσε ο υπεύθυνος στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα η Υπηρεσία είχε δηλώσει ότι το τσουνάμι μπορεί να φτάσει στις ιαπωνικές ακτές στις 13:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος).

Τσουνάμι έφτασε και στη Νέα Ζηλανδία και τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας χωρίς, μέχρι στιγμής, να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Η Αυστραλία εξέδωσε συναγερμό για τσουνάμι για το μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών της ακτών και για το νησί της Τασμανίας.

Όμως το εθνικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για σοβαρές πλημμύρες, ενώ προβλέπονται μόνο ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.





Υπενθυμίζεται ότι οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει για το τσουνάμι και σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε όλο το νησί της Χαβάης. Τουρίστες και κάτοικοι , όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, έχουν προμηθευτεί τρόφιμα και νερό και έχουν μετακινηθεί στην ενδοχώρα, σε ψηλότερα σημεία.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στα παράλια και όσα ξενοδοχεία βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα εκκενώθηκαν.

Το τσουνάμι αποσύρει τα σκάφη!

Το Αμερικανικό Ναυτικό απέσυρε έξι πλοία από το Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη ενόψει του τσουνάμι που έπληξε το νησί έπειτα από τον ισχυρό σεισμό της Χιλής.

Ο ναύαρχος Νέιθαν Κρίστενσεν, εκπρόσωπος Τύπου του ναυτικού, δήλωσε ότι ακόμα ένα πλοίο αποσύρεται από τη ναυτική βάση του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ για προληπτικούς λόγους.

Την ίδια ώρα kai οι κάτοικοι των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας προειδοποιήθηκαν να μην πηγαίνουν στην ακτή για να παρακολουθήσουν τα κύματα που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Ο Γουέν Κουτς του Τμήματος Εκτακτων Υπηρεσίων του Κουινσλαντ δήλωσε ότι τα κύματα θα πλήξουν τις ακτές από το Μπρίσμπεϊν μέχρι το Σίνδνεϊ:
“Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να περπατούν στην ακτή, ούτε καν να πηγαίνουν στην ακτή για να δουν τί συμβαίνει”.

Ο Κουτς επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εκκενωθεί η περιοχή, αλλά ότι το τσουνάμι μπορεί να αλλάξει τα θαλάσσια ρεύματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news