Home » » Πρόστιμα, λουκέτα και δημεύσεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Πρόστιμα, λουκέτα και δημεύσεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Πρόστιμα, λουκέτα και δημεύσεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην οικονομική δραστηριότητα. Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί με την επαναφορά των τεκμηρίων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την επιβολή σκληρών ποινών να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει λουκέτο στα καταστήματα, που δεν εκδίδουν αποδείξεις, οι «Ράμπο» της ΥΠΕΕ θα επιβάλλουν επί τόπου πρόστιμα άμεσα καταβλητέα και θα κατάσχονται οι περιουσίες, όσων έχουν χρέη στο Δημόσιο.

Πριν όμως πιαστεί στο… δόκανο η φοροδιαφυγή, θα την πληρώσουν εκείνοι, που δηλώνουν όλα τα εισοδήματα και την περιουσία τους. Έτσι, για εισοδήματα που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ, μπαίνει νέος συντελεστής 45%. Όσοι έχουν στο όνομά τους ακίνητο αξίας πάνω από 400.001 ευρώ, θα πληρώνουν κάθε χρόνο φόρο, που ξεκινά από 0,1% και φθάνει μέχρι 2%. Για να κατοχυρώσει κάποιος το αφορολόγητο, σε εισόδημα έως 12.000 ευρώ θα χρειαστεί το 10% των όσων δηλώνει σε αποδείξεις. Εάν ξεπερνά τα 12.001 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσει επιπλέον αποδείξεις στο 30% του υπόλοιπου εισοδήματός του.

Μέσα σε 6 μήνες θα διαμορφωθούν λίστες με τα περιουσιακά στοιχεία κάθε Έλληνα, ενώ θα ιδρυθεί Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Επωνύμων. Από το 2011 θα απαγορευτούν και οι συναλλαγές με μετρητά για ποσά πάνω από 1.500 ευρώ. Την ίδια ώρα, ανοιχτό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο εξίσωσης των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο πριν από το 2013. Αυτό αναμένεται να προκαλέσει έκρηξη πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ήδη υπολογίζεται, ότι ο αριθμός των αιτήσεων για πρόωρη συνταξιοδότηση κατά τους 2 πρώτους μήνες του χρόνου θα είναι αυξημένος σε σχέση με πέρσι από 25% έως 30%. Το νομοσχέδιο με την εξίσωση των ορίων στο Δημόσιο υπολογίζεται να ψηφιστεί μέσα Απριλίου, ενώ το νέο ασφαλιστικό μέχρι τις 15 Μαΐου.



Πηγή: ALPHA

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news