Home » » Εφοπλιστές εισέπραξαν….επίδομα αλληλεγγύης!

Εφοπλιστές εισέπραξαν….επίδομα αλληλεγγύης!

Εφοπλιστές με βίλες και πισίνες, καλυπτόμενοι από χαμηλό εισόδημα λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά με σκάφη και ταχύπλοα, εισέπραξαν επίδομα αλληλεγγύης.Μεγαλομέτοχοι εταιριών ακόμα και εισηγμένων στο χρηματιστήριο Αθηνών, περίμεναν υπομονετικά  στην ουρά τον περασμένο Δεκέμβριο για να πάρουν την πρώτη δόση του επιδόματος που κυμαινόταν από 150 έως 650 ευρώ.
Συνταξιούχοι με σπίτια 300 και 400 τετραγωνικών μέτρων, με πολυτελέστατα εξοχικά στην επαρχία αλλά και ακριβά ΙΧ αυτοκίνητα πήραν και αυτοί επίδομα αλληλεγγύης.
Οι ελεγκτές της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του γνωστού ( ΣΔΟΕ ) δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν άρχισαν τις διασταυρώσεις μέσω του ΚΕΠΥΟ για τους δικαιούχους που πήραν το επίδομα αλληλεγγύης.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι 2000 φορολογούμενοι των όποιων η περιουσιακή κατάσταση είναι πολύ μεγάλη με βίλες, πισίνες σκάφη, εξοχικά και πολυτελή αυτοκίνητα καλύπτονταν όμως από χαμηλό εισόδημα και έτσι κατάφεραν να πάρουν και το έκτατο κρατικό βοήθημα, περιμένοντας μάλιστα έως το τέλος Ιουνίου και την 2η δόση του επιδόματος που κατά τα αλλά έπρεπε να ενισχύσει φτωχές και άπορες οικογένειες.
Εκτός όμως από τους πλουσίους που είχαν δικαίωμα είσπραξης επιδόματος αλληλεγγύης εκτιμάται, ότι περίπου 5.000  άτομα δήλωσαν στο διαδίκτυο πλαστό ΑΦΜ με χαμηλό εισόδημα, δεν έγινε διασταύρωση από τις εφορίες και έτσι πήραν και αυτοί τον περασμένο Δεκέμβριο την πρώτη δόση του επιδόματος έως 650 ευρώ. Ανάμεσα στους μαϊμού-δικαιούχους ήταν φορολογούμενοι ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας, όπως τσιγγάνοι και  Ρωσοπόντιοι.
Συμφωνά με πληροφορίες από την υπηρεσία ειδικών ελέγχων όσοι δεν πειθαρχήσουν και δεν επιστρέψουν το βοήθημα, απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων ή το ποσό του επιδόματος που εισέπραξαν θα υπολογιστεί ως φόρος.
Παράλληλα με τους εφοπλιστές τους συνταξιούχους με τα βαριά πορτοφόλια και τους μαϊμού δικαιούχους υπήρξαν και περιπτώσεις κάποιων που πήραν το επίδομα δύο φορές, εκμεταλλευόμενοι τις ασαφείς διατάξεις της εγκυκλίου.
(kentri.gr)

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news