Αλαβάνος: «Απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα σε Παπανδρέου»
«Να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα» του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Α. Αλαβάνος. Την άποψη ότι ίσως θα έπρεπε «να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα» του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μίλησε στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς».«Λυπάμαι που το λέω αυτό, δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα τόσο στον κ. Παπανδρέου όσο και στον κ. Παπακωνσταντίνου. Διότι αυτή η συμφωνία υποδούλωσης στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, για πάρα πολλά χρόνια, της Ελλάδας και του ελληνικού λαού είναι απαράδεκτη. Και θέλω να ελπίζω ότι όχι πια μόνο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αλλά σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη καταλαβαίνουν ότι τους πιάνουν οι ρυθμίσεις, θα την ακυρώσουν πολύ γρήγορα στην πράξη».
Στην ομιλία του ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι «δεν μας αξίζει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό και υπουργούς της να επιδεικνύουν στις διεθνείς τηλεοράσεις ότι έχουν proficiency στην αγγλική, όπως ακριβώς οι κυβερνήσεις με τους Αμερικανούς γιάπηδες στις κατεστραμμένες σοσιαλιστικές χώρες το 1990 και να αποδεικνύουν συνεχώς ότι δεν έχουν απολυτήριο δημοτικού στην προστασία της ελληνικής οικονομίας.
Σχετικά με τη στάση που πρέπει να τηρήσει σήμερα η Αριστερά ο κ. Αλαβάνος επισήμανε: «Νομίζω η Αριστερά πρέπει να κάνει δύο πράγματα. Το ένα να στηρίξει κάθε εστία αντίστασης και προσπάθεια ακύρωσης αυτής της συνθήκης υποδούλωσης και το δεύτερο να προβάλει την εναλλακτική λύση η οποία υπάρχει, παρά το γεγονός ότι είμαστε πάνω σε ένα πεδίο κρισιακό πραγματικής χρεοκοπίας που αφήνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Η εναλλακτική λύση για τον κ. Αλαβάνο είναι ότι «εμείς δεν θα πληρώσουμε χρέη τα οποία έχουν δημιουργεί από την οικονομική κρίση ή από την τοκογλυφία. Ότι χρειάζεται αναδιαπραγμάτευση που σημαίνει επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια και βέβαια μια σειρά άλλα μέτρα σε σχέση με τις δημοσιονομικές εξοικονομήσεις που θα στρέφονται ενάντια στον μεγάλο πλούτο, ενάντια στους εξοπλισμούς και όχι ενάντια στους εργαζόμενους».
«Η Αριστερά οφείλει να σταθεί με τον τρόπο που στάθηκε στο άρθρο 16. Η κρίση σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη. Τα προβλήματα που διακυβεύονται είναι πολύ μεγαλύτερα από το άρθρο 16».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ