Home » » Στο αυτόφωρο όσοι απεργούν.

Στο αυτόφωρο όσοι απεργούν.


Με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όσοι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσεις αποκλείουν αιφνιδιαστικά τους δρόμους θα διώκονται με αυτόφωρη διαδικασία.
Στο μεταξύ, αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έκαναν οδηγοί ιδιωτικής χρήσης φορτηγών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, καταγγέλλοντας την παρεμπόδιση μετακίνησής τους και λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Συνεχίζουν τις κινητοποίησεις και οι βυτιοφορείς.
Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον έως και αύριο, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, που κράτησε πάνω από τρεις ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη (23/9) διατυπώθηκαν και προτάσεις για αναστολή των κινητοποιήσεων, αλλά οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων δεν θέλησαν να αναλάβουν μεμονωμένα το κόστος μιας απόφασης για αναστολή των κινητοποιήσεων, και έτσι παρέπεμψαν το ζήτημα στην αυριανή κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, Πανελλαδική συνάντηση των Ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών, βυτιοφόρων και γερανοφόρων οχημάτων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου ληφθεί μια συλλογική απόφαση που θα αφορά όλο τον κλάδο.

Οι μεταφορείς, πάντως, σύμφωνα με στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, φέρονται διατεθειμένοι να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, εφόσον η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τους δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Δημήτρη Ρέππα, για τα τρία βασικά αιτήματα, που είναι η ένταξή του στον αναπτυξιακό νόμο, το ασφαλιστικό και οι φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους έχουν πάρει άδεια τα τελευταία χρόνια.

Ρέππας: "Δεν θα εκδικηθούμε τους απεργούς”
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρης Ρέππας ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τις κινητοποιήσεις και κυρίως χωρίς εκδικητικότητα.
«Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, με ψυχραιμία και ευθύνη, γιατί έχουμε μια ευθύνη απέναντι στον τόπο. Δεν επιτρέπεται να συνθηματολογούμε, ούτε μπορούμε να κάνουμε κινήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στον τόπο να εφαρμόζουμε πολιτικές, οι οποίες ανταποκρίνονται στο δημόσιο συμφέρον, ευνοούν την οικονομική ανάπτυξη και δικαιώνουν τα δικαιώματα των πολιτών», σημείωσε ο υπουργός.
"Δεν έχουμε κανέναν λόγο να το πούμε και να μην το κάνουμε. Πρώτα από όλα και μόνο που το είπαμε δεν σημαίνει ότι επιτύχαμε την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, δεν έπαιξε κανένα ρόλο σε αυτό.
Δεν έχουμε μια εκδικητική στάση. Θυμίζω ότι εγώ είχα πει πως αν συνεχίσουν αυτήν την ένταση στις κινητοποιήσεις τους, θα μηδενίσω την μεταβατική περίοδο. Δεν το έκανα, το σταθμίσαμε, δεν θέλω να δώσουμε αυτόν τον τόνο της σύγκρουσης, του πόλεμου και της εκδικητικότητας. Παρά τις ύβρεις και τις απειλές, που δεχόμεθα, παραμένουμε ψύχραιμοι, γιατί αισθανόμαστε ότι έχουμε ένα χρέος".

http://www.cosmo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news