Home » » «Αφήστε μας να πουλήσουμε τα όργανά μας!»

«Αφήστε μας να πουλήσουμε τα όργανά μας!»


Στην ίδρυση μιας επίσημης εταιρείας εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων επιθυμούν να προχωρήσουν άποροι κάτοικοι του Δήμου Ντόλιεβατς, στη νότια Σερβία, καθώς πιστεύουν ότι, μια τέτοια κίνηση, θα αποτελέσει γι' αυτούς «σανίδα σωτηρίας» από την ανέχεια.
Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι του συγκεκριμένου δήμου, που αριθμεί 19.000 κατοίκους, είναι έτοιμοι με τον τρόπο αυτό να βρουν διέξοδο από την απελπισία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βέτσερνιε Νοβόστι» του Βελιγραδίου.
Οι οργανωτές της συγκεκριμένης δράσης γνωρίζουν ότι η νομοθεσία απαγορεύει το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, ωστόσο θα αποστείλουν αίτημα στη σερβική υπηρεσία εγγραφής επιχειρήσεων, επειδή, όπως τονίζουν, δεν μπορεί κανείς να τους απαγορεύσει να προχωρήσουν στο βήμα απόγνωσης. Μάλιστα, σχεδιάζουν να δοκιμάσουν να πουλήσουν τα όργανά τους και αίμα στο εξωτερικό.
«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για τη μόρφωση των παιδιών τους και την πληρωμή των οικιακών λογαριασμών. Στο Ντόλιεβατς, 4.000 άνθρωποι είναι άνεργοι και πιθανότατα ο πραγματικός αριθμός των κατοίκων που δεν έχουν δουλειά ανέρχεται σε 6.000» δήλωσε ο Ντράγκιτς Νέραντζιτς, πρόεδρος του Φόρουμ Ντόλιεβατς και της Ένωσης Βετεράνων του Πολέμου του 1999, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία. «Στο δήμο μας, με πληθυσμό 19.000 κατοίκους, το ποσοστό ανεργίας είναι τρομερό. Οι νέοι φεύγουν από την περιοχή» συμπλήρωσε.
Και κατέληξε: «Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πρωτοβουλία. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για όλα. Περίπου 1.000 κάτοικοι εκφράζουν την ετοιμότητα να πουλήσουν αίμα ή όργανα, για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα προς το ζην».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της νεφρολογικής κλινικής στο Πανεπιστήμιο της Νις, Βιντόικο Τζόρτζεβιτς, δήλωσε ότι ο νόμος είναι σαφής: απαγορεύεται το εμπόριο οργάνων και επιτρέπεται μόνο η δωρεά τους. Ο διευθυντής του ινστιτούτου μεταγγίσεων αίματος στη Νις, Ζόραν Στανοΐκοβιτς, ανέφερε με τη σειρά του ότι η αιμοδοσία γίνεται ανώνυμα και η παροχή αίματος είναι δωρεάν.
Η πώληση αίματος είναι παράνομη, αλλά στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία εταιρείες συλλέγουν αίμα έναντι αμοιβής, για να απομονώσουν πλάσμα από άτομα.

http://www.protothema.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news