Home » » Ουκρανοί γιατροί πουλούσαν νεφρά έναντι 200.000 δολ. έκαστο!

Ουκρανοί γιατροί πουλούσαν νεφρά έναντι 200.000 δολ. έκαστο!


Απαγγελία κατηγοριών σε γιατρούς για λαθρεμπόριο νεφρών στην Ουκρανία
Βαριές κατηγορίες εναντίον τριών ουκρανών γιατρών απήγγειλαν οι ουκρανικές αρχές.
Οι γιατροί – τέρατα, αφαιρούσαν νεφρά από θύματα δικτύου παράνομης διακίνησης ανθρώπων και τα πουλούσαν σε πλούσιους ξένους έναντι έως και 200.000 δολαρίων έκαστο!

Οι τρεις άντρες, «ανήκαν σε μια διεθνή εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας μετέφεραν λαθραία για καιρό ανθρώπους από την Ουκρανία σε ένα από τα νότια πρώην σοβιετικά κράτη», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση.
Οι αρχές εντόπισαν περισσότερα από 30 θύματα του φερόμενου παράνομου δικτύου μεταμοσχεύσεων, στα οποία περιλαμβάνονται «πολίτες της Ουκρανίας, του Μόλδοβα και του Ουζμπεκιστάν» που είχαν μεταφερθεί παράνομα στο εξωτερικό.

«Καθένας από αυτούς επέστρεφε στην πατρίδα του χωρίς το ένα νεφρό, επομένως ανάπηρος», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Οι αγοραστές κατέβαλαν 100.000 έως 200.000 δολάρια ανά νεφρό. Το υπουργείο δεν κατονόμασε τη χώρα στην οποία γινόταν η αφαίρεση των οργάνων από τα θύματα ούτε διευκρίνισε αν οι αγοραστές μετέβαιναν σε αυτήν για να υποβληθούν στη μεταμόσχευση.

Οι τρεις γιατροί είχαν αγοράσει ακίνητα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων έκαστο και ξόδευαν αφειδώς για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και για ταξίδια στο εξωτερικό, καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Αν καταδικαστούν, οι γιατροί αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 12 ετών.

http://www.protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news