Home » » Παγκόσμιο γεγονός ο 28ος Μαραθώνιος - Νικητής ένας κενυάτης αθλητής - Τερμάτισε και ο πρωθυπουργός

Παγκόσμιο γεγονός ο 28ος Μαραθώνιος - Νικητής ένας κενυάτης αθλητής - Τερμάτισε και ο πρωθυπουργός



Ο Κενυάτης, Ρέιμοντ Μπετ, ήταν ο νικητής στο σημερινό «χρυσό» κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Λίγα λεπτά μετά τις 9.00 ξεκίνησε η ιστορική διαδρομή, που ακολούθησε ο Φειδιππίδης πριν από 2.500 χρόνια για να αναφωνήσει το ιστορικό «νενικήκαμεν», και ο Αφρικανός δρομέας ήταν πρώτος με χρόνο 2:12:40, που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνα.

Ο νικητής κατέρριψε το ρεκόρ των αγώνων του νικητή του 2008, Πολ Λεκουράα (2:12.42). Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο συμπατριώτης του, Τζόναθαν Κίπκοριρ (2:14.05), και στην τρίτη ο Κενυάτης, επίσης, Εντουϊν Κιμουτάι, με 2:15.21. Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο πρώτος Ελληνας αθλητής. Λίγα λεπτά μετά την κούρσα του, ο Μπετ δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που κερδίζω έναν μαραθώνιο. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που κέρδισα στην Αθήνα. το έδαφος είναι διαφορετικό εδώ σε σχέση με άλλες διοργανώσεις. Είναι πολύ διαφορετικό να τρέχεις στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας».

Από την πλευρά του ο Παρμάκης, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε: «Είμαι απίστευτα συγκινημένος. Παλεύω τα τελευταία 16 χρόνια. Αντιμετώπισα προβλήματα με τη γάμπα μου, αλλά κατάφερα να τερματίσω.Οι Έλληνες δρομείς είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα.» Στις γυναίκες πρώτη ήταν η δρομέας από τη Λιθουανία, Ράσα Ντραζνταουσκάιτε, με 2:31.02. Δεύτερη ήταν η Ρωσίδα Όλγα Γκλοκ και η Τίνα Κεφαλά της ΑΕΚ ήταν η πρώτη Ελληνίδα στην πρώτη της συμμετοχή στον Κλασικό Μαραθώνιο.

Να σημειώσουμε ότι πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε στην διαδρομή των 10.000 μέτρων και μετά τον τερματισμό του δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζει όλη η ανθρωπότητα. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που είχα την ευκαιρία να τρέξω αυτά τα χιλιόμετρα».

newsit

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news