Home » » Άγρια κόντρα στην Βουλή για το τέμενος του Βοτανικού

Άγρια κόντρα στην Βουλή για το τέμενος του Βοτανικού


Άγρια κόντρα ξέσπασε στην Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό, Εθν. Άμυνας, Παν. Μπεγλίτης και του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Α. Γεωργιάδη με αφορμή την δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.
Ο κ. Μπεγλίτης, αφού ξεκαθάρισε ότι το τέμενος θα γίνει με έξοδα του κράτους και η λειτουργία του θα είναι ευθύνη του υπ. Παιδείας κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για «ακραία ξενοφοβικά κίνητρα που εξυπηρετούν αγχωτικές ενδοπαραταξιακές ανάγκες».
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. έκανε αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου, Α. Μέρκελ, σύμφωνα με τις οποίες το πολυπολιτισμικό μοντέλο στην Γερμανίας δεν «έπιασε» και τόνισε ότι την ίδια ώρα που στην Γαλλία απαγορεύεται η μαντήλα στην Ελλάδα παραχωρείται η ιδιοκτησία της έκτασης «με προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια».
Ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε ακόμα ότι η παραχώρηση εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο, ενώ δεν συνιστά κατά την κυβέρνηση σκάνδαλο ότι χαρίζεται έκταση του Πολεμικού Ναυτικού για τις ανάγκες των μουσουλμάνων.
Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι είναι «σημαντικό δημοκρατικό έλλειμμα» η μη ύπαρξη τεμένους, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας στους μουσουλμάνους, απλά παραχώρηση του χώρου, όπως είχε ψηφιστεί με νόμο επί εποχής της ΝΔ.
Ο κ. Μπεγλίτης με αφορμή αυτό αναφέρθηκε και στον κ. Παυλόπουλο λέγοντας ότι «Αν ο κ. Παυλόπουλος είχε φερθεί ως δεξιός, δεν θα έφτανε η ΝΔ εκεί που έφτασε», ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με την ανεξιθρησκία θεωρητικά, αλλά έχουμε πρόβλημα με την δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους.
Ανταπαντώντας ο υπουργός χαρακτήρισε φοβικούς τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή, υπογραμμίζοντας ότι λόγω αγκυλώσεων του παρελθόντος από διάφορους φορείς και την Εκκλησία καθυστέρησε πάρα πολύ η δημιουργία του τεμένους με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος των παραλατρευτικών χώρων.
Διαβεβαίωσε, τέλος, σχετικά με τα περί γιγαντιαίου έργου, ότι θα τηρηθούν απολύτως οι πολεοδομικοί όροι της περιοχής, ενώ χαρακτήρισε τουλάχιστον ατυχή τον παραλληλισμό που έκανε ο βουλευτής με το Βατοπέδι, υπόθεση που υπήρξε, όπως είπε, πραγματικό σκάνδαλο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ...


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news