Home » » Γκάλοπ GPO: Δραματική πτώση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου

Γκάλοπ GPO: Δραματική πτώση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου


Μεγάλη πτώση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της εικόνας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου καταγράφει η έρευνα της GPO για το Μέγκα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Το εντυπωσιακό είναι ότι η πτώση, που ξεπερνά το 10% έχει συνετελεστεί μέσα στους τελευταίους δυο μήνες και εμφανίζει μια απρόβλεπτη δυναμική.

Στο ερώτημα “πώς κρίνετε την κυβέρνηση;” το 66,8% απαντούν αρνητικά και το 32% θετικά. Τα αντίστοιχα ποσοστά πριν από 50 ημέρες στην έρευνα της ίδιας εταιρίας ήταν 57% θετικά και 40% αρνητικά. Η εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου πλήττεται καίρια με το 39,8% να τον κρίνουν θετικά και το 58,9% αρνητικά, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 49,6% υπέρ του και 48,4% κατά.

Για τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά τα ποσοστά παραμένουν σταθερά, η βελτίωση όμως σε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου είναι σαφής.

Καθαρή πρωτιά του Γιάννη Δημαρά, με δυναμική ανόδου και ντέρμπι ανάμεσα στον Γιάννη Σγουρό και τον Βασίλη Κικίλια για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο δεύτερο γύρο, δείχνει η δημοσκόπηση της GPO στην περιφέρεια Αττικής για το Μέγκα. Ο Δημαράς παίρνει 19,5% στην πρόθεση ψήφου, ο Σγουρός 17,1%, ο Κικίλιας 16,2%, ο Παφίλης 9,1%, ο Μητρόπουλος 8%, ο Γεωργιάδης 8%, ο Ψαρριανός 2,9%, ο Αλαβάνος 2,8% και ο Διάκος 1%. Στο δεύτερο γύρο ο Δημαράς κερδίζει τον Σγουρό με το εντυπωσιακό 51,9% έναντι 27,6% και ο Σγουρός τον Κικίλια (αν υποθέσουμε ότι μπορέι να υπάρξει τέτοιο δίδυμο) με 37,8% ένανατι 24,6%. Η έρευνα δεν έχει καταγράψει τι γίνεται αν το δίδυμο του δεύετρου γύρου είναι Δημαράς – Κικίλιας, πράγμα που δεν αποκλείεται κρίνοντας από την πρόθεση ψήφου που καταγράφεται στον πρώτο γύρο.
Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει δικό της σχέδιο ή κινείται αποκλειστικά με γνώμονα το μνημόνιο, το 77,5% των ερωτηθέντων απαντούν ότι για την κυβέρνηση υπάρχει μόνο το μνημόνιο και μόνο το 16,7% ότι υπάρχει σχέδιο.

http://www.zoomnews.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ...


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news