Home » » SOS για ένα στα πέντε ζώα και φυτά του πλανήτη μας!

SOS για ένα στα πέντε ζώα και φυτά του πλανήτη μας!


Με αφανισμό απειλείται περίπου ένα στα πέντε σπονδυλωτά ζώα και φυτά της Γης απειλείται με αφανισμό, σύμφωνα με μεγάλης έκτασης επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από 174 ερευνητές ανά τον κόσμο και η οποία αναδεικνύει την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας.

Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Science” και σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters, Γαλλικό και το BBC, ανέλυσε δεδομένα από 25.000 είδη θηλαστικών, πουλιών, αμφίβιων, ερπετών και ψαριών και επαναξιολόγησε την κατάσταση των ειδών που περιλαμβάνονται στην “κόκκινη λίστα” της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN). Η IUCN τόνισε ότι η Γη απειλείται με τον μαζικό αφανισμό στην ιστορία της, μετά τον πέμπτο που πριν από 65 εκατ. χρόνια εξαφάνισε τους δεινόσαυρους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά μέσο όρο 50 είδη μετακινούνται πιο κοντά στην εξαφάνιση κάθε χρόνο, λόγω επέκτασης των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων που προκαλούν καταστροφή των φυσικών ενδιαιτημάτων των ζώων, αλλά και εξαιτίας του εξελικτικού ανταγωνισμού από άλλα είδη-επιδρομείς. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται γεωργία, υλοτομία, κυνήγι, αλιεία, μεταξύ άλλων.Η μελέτη έχει και θετικά μηνύματα, αφού διαπίστωσε ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες προστασίας αποδίδουν, καθώς 64 είδη έχουν βελτιώσει την κατάστασή τους.

http://www.zoomnews.gr/


Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news