Home » » Έρχονται κάμερες τροχαίας που θα τα “βλέπουν” όλα

Έρχονται κάμερες τροχαίας που θα τα “βλέπουν” όλα


Νέα γενιά καμερών έρχεται να προκαλέσει… τρόμο στους “άτακτους” οδηγούς, αφού θα ελέγχει την ταχύτητα του διερχόμενου αυτοκινήτου, την πινακίδα του οχήματος για πιθανές παρασπονδίες, θα φωτογραφίζει το εσωτερικό του οχήματος για να διαπιστώσει αν ο οδηγός φοράει ζώνη, θα συνδέεται δορυφορικά, μέσω GPS
με τα συστήματα της αστυνομίας και θα στέλνει σήμα εντός δευτερολέπτων σε κάθε αρμόδια υπηρεσία για να αναλάβει δράση.
Η τεχνολογία, αναπτύσσεται στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (με περίπου 8 εκατ. ευρώ) έργου Asset. Το νέο σύστημα, με το καθένα να κοστίζει γύρω στα 60.000 ευρώ, δοκιμάζεται ήδη στους δρόμους της Φινλανδίας.
Οι δυνατότητες της κάμερας δε σταματά στα προαναφερθέντα, αλλά μπορεί να μετράει την απόσταση ανάμεσα στα κινούμενα οχήματα, ενώ μπορεί να φωτογραφίζει ένα όχημα όχι όταν αυτό περνά από δίπλα της, αλλά όταν ακόμα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 μέτρων.
Το νέο σύστημα θα μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό των περιπολικών της τροχαίας, ενώ οι πρώτες δοκιμές του συστήματος θα διαρκέσουν έως το Δεκέμβριο του 2011, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους, μέσα από την καλύτερη επιτήρηση των οδηγών.
Το σύστημα πάντως καταστρέφει αυτομάτως τις εικόνες που τράβηξε, μετά από παρέλευση διαστήματος ενός μήνα, καθώς και όσες φωτογραφίες δεν δείχνουν κάποια παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Πολλά ερωτήματα πάντως θα προκύψουν για ακόμα μία φορά, για το αν οι κάμερες σε δημόσιους χώρους θα χρησιμοποιούνται μόνο για την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας ή οι πολύπλευρες δυνατότητές τους θα βοηθήσουν και σε περιπτώσεις ταυτοποίησης… πεζών πολιτών.
zoomnews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ...


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news