Home » » Υπουργικό για την Οικονομία - Κυνηγώντας την τέταρτη δόση

Υπουργικό για την Οικονομία - Κυνηγώντας την τέταρτη δόση


Το μακρύ και δύσκολο δρόμο για να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας ανοίγει ουσιαστικά σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, στην πρώτη συνεδρίασή του μετά τη συμφωνία με την τρόικα και την νέα επικαιροποίηση του μνημονίου. Στη συνεδρίαση του υπουργικού, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θα τεθούν όλες οι εκκρεμότητες της οικονομικής πολιτικής και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, στην ανάπτυξη, στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στην αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και στην προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Ήδη από την Τετάρτη σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη ο κ. Παπανδρέου ζήτησε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς για το επόμενο τρίμηνο και τόνισε ότι μετά την δημοσιονομική προσαρμογή, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο να επιστρέψει η οικονομία στην ανάπτυξη.

Μάλιστα έχει τεθεί στόχος μέχρι το τέλος του 2010 να υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού, την απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, την προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας όπως υποδομές, λιμάνια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κ.α.

protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news