Home » » Οι βουλευτές αποφασίζουν για τα επιδόματά τους

Οι βουλευτές αποφασίζουν για τα επιδόματά τους


Παροχές, προνόμια και επιδόματα για τους… ίδιους αποφασίζουν οι βουλευτές, με την συζήτηση που ξεκινά σήμερα για την έγκριση του προϋπολογισμού της Βουλής το 2011. «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει» δηλαδή σε καιρό κρίσης, ενώ με τον τρόπο αυτό αναμένεται έως και να διπλασιάσουν τις ετήσιες αποδοχές τους, που δεν είναι και ευκαταφρόνητες! Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν η ανεργία καλπάζει και η ύφεση είναι ορατή σε όλους τους κλάδους, καθιστώντας δυσοίωνες τις προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ετήσια αποζημίωση για τους βουλευτές ανέρχεται στο ποσό των 21.226.400 ευρώ αλλά εκτός από αυτή προβλέπονται: α) Αποζημίωση βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών της Βουλής και τις επιτροπές αυτής: 5.000.000 ευρώ, β) Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 8.086.300 ευρώ, γ) Οικογενειακή παροχή βουλευτών: 212.800 ευρώ, δ) Έξοδα κίνησης βουλευτών: 1.715.600 ευρώ, ε) Ταξίδια στο εσωτερικό: 1.670.000 ευρώ, στ) Ταξίδια στο εξωτερικό: 1.500.000 ευρώ. Το άθροισμα είναι 18.184.700 ευρώ, ελάχιστα μικρότερο από αυτό των αποδοχών τους ή και μεγαλύτερο εάν συνυπολογιστεί μέρος του ποσού των 9.373.000 ευρώ, των κωδικών που αφορούν την κάλυψη των λογαριασμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», « το “πρόβλημα” προσλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, για δύο επιπρόσθετους λόγους: Αφενός, διότι είναι γνωστό ότι μέρος των αποδοχών τους οι βουλευτές το λαμβάνουν δίχως αντικειμενικά να το δικαιούνται, καθώς αμείβονται για ανύπαρκτη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών. Και αφετέρου, καθώς από καιρό έχει τεθεί στο τραπέζι και απορριφθεί η πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί η πρόσθετη αμοιβή των 300 για τη “συμμετοχή” τους στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές, με το αιτιολογικό αποτελεί μέρος της συνολικότερης εργασίας και υποχρεώσεών τους.

madata.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news