Home » » Ιρλανδία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά των μέτρων λιτότητας

Ιρλανδία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά των μέτρων λιτότητας


Περισσότερα από 100.000 άτομα (όπως αναφέρουν οι διοργανωτές) συμμετείχαν στη διαδήλωση που έγινε στην Ιρλανδία κατά του προγράμματος λιτότητας εξήγγειλε η κυβέρνηση της χώρας, το Σάββατο (27/11).
ΤηνΚυριακή (28/11) θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την είσοδο στο μηχανισμό διάσωσης. Από την πλευρά της, η αστυνομία υποστηρίζει πως 50.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση η οποία έφτασε μέχρι το Γενικό Ταχυδρομείο του Δουβλίνου σε ειρηνικό κλίμα.

Μάλιστα, μετά τη λήξη της πορείας οι διοργανωτές έκαναν λόγο για αρχή των αντιδράσεων προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή νέων διαδηλώσεων.

"Θέλουμε να πείσουμε και να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη για το σχέδιό της από την κοινωνία και ότι όποιο μέτρο έχουν λάβει μέχρι στιγμής είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να κάνουν. Οι φόβοι μας για τον νέο προϋπολογισμό είναι ότι είναι ελλειμματικός επί δέκα. Παίρνει πολλά χρήματα από την οικονομία και σκοτώνει οποιαδήποτε πιθανότητα υπάρχει για κάποιου τύπου ανάπτυξη της οικονομίας", είπε στο βρετανικό δίκτυο BBC, η Μακντάρα Ντόιλ, πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδικάτων.


Οι Ιρλανδοί αντιδρούν κατά των μέτρων για λιτότητα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Μεταξύ των μέτρων προβλέπεται ψαλίδισμα στους δημόσιους υπαλλήλους με την κατάργηση 24.750 θέσεων, φόρος στα ακίνητα, αυξήσεις στον ΦΠΑ και περεταίρω μείωση του κατώτατου μισθού.

cosmo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news