Home » » Economist: Οι πρόωρες εκλογές μπορουν να φέρουν χρεωκοπία

Economist: Οι πρόωρες εκλογές μπορουν να φέρουν χρεωκοπία



Στην πρώτη θέση παγκοσμίως, στις χώρες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας,
βρίσκεται η Ελλάδα, την ώρα που το spread των δεκαετών ομολόγων εκτινάχθηκε πάνω από τις 900 μ.β, με ανοδική τροχιά. Ειδικότερα, το spread του 10ετούς ομολόγου έφτασε στις 930 μονάδες βάσης. κάτι που, σύμφωνα με αναλυτές, οφείλεται στις πληροφορίες για προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Η χώρα μας, εμφανίζει πιθανότητες χρεοκοπίας 52%. Ακολουθούν η Βενεζουέλα με 49.66%, η Ιρλανδία με 40,09%, η Αργεντινή με 34,64%, το Πακιστάν με 33.68% και η Πορτογαλία με 33,68%.

Καμπανάκι από Economist

Από την πλευρά του, το περιοδικό "Economist" αναφέρει ότι "οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα σημαίνουν ότι η χρεοκοπία είναι πιο κοντά από ποτέ. "Το θέμα των πρόωρων εκλογών που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου εκτίναξε τα spreads στα ύψη, φτάνοντας στα επίπεδα του περασμένου Μαϊου, ακριβώς πριν την παρέμβαση του ΔΝΤ και της ΕΕ. Όμως αυτή τη φορά, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη χειρότερα", συμπληρώνει ο Economist.

Και καταλήγει: "
Οι πιθανότητες της Ελλάδας να αποφύγει την πτώχευση θα ήταν πιο ισχνές από ποτέ, ακόμα και σε περίπτωση συνασπισμού μετά τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές".

trelokouneli.blogspot.com/

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ...


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news