Home » » Eurogroup: «Πράσινο» για επιμήκυνση αποπληρωμής στα 11 χρόνια!

Eurogroup: «Πράσινο» για επιμήκυνση αποπληρωμής στα 11 χρόνια!


Το δρόμο για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων (ύψους 110 δισ.) που έχει λάβει η Ελλάδα από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ανοίγει η απόφαση που έλαβαν τα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin για την Ιρλανδία. Συγκεκριμένα, στο τελικό ανακοινωθέν του Eurogroup για τα 85 δις που θα λάβει ως δάνειο η Ιρλανδία, αναφέρεται ότι «το Γιουρογκρουπ θα εξετάσει τάχιστα τη δυνατότητα ευθυγράμμισης της περιόδου αποπληρωμής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα με αυτή της Ιρλανδίας».

Ελληνικές διπλωματικές πηγές εκτιμούσαν ότι στην πράξη αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν 11 τα χρόνια για την πλήρη απόσβεση των δανείων έναντι 5 που είναι με βάση τις πρόνοιες του μνημονίου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο Επίτροπος Ολι Ρεν αναφέρθηκαν στο εδάφιο της ανακοίνωσης του Συμβουλίου που κάνει λόγο για την ανάγκη εναρμόνισης των χρόνων ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, επισημαίνοντας τις θετικές για την Ελλάδα επιπτώσεις.


Μάλιστα, ο Ολι Ρεν είπε χαρακτηριστικά ότι με την εναρμόνιση αυτή αίρονται πλέον οι αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί ως προς την ικανότητα της Ελλάδας να είναι εντάξει προς τις δανειακές υποχρεώσεις της τα επόμενα χρόνια.

Ο Π. Τόμσεν από το ΔΝΤ, στη συνέντευξή του στη Real News, δήλωσε ότι το Ταμείο έχει την δυνατότητα επιμήκυνσης της αποπληρωμής του Μνημονίου από 6 σε 11 χρόνια στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει μέσα στο 2011 να προχωρήσει σε βαθιές και ριζικές μεταρρυθμίσεις.

nooz.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news