Home » » Το Amazon απειλούν οι χακτιβιστές

Το Amazon απειλούν οι χακτιβιστές


Επίθεση στον διαδικτυακό κόμβο του Amazon προανήγγειλαν, πριν λίγο, οι χακτιβιστές, στα πλαίσια του κυβερνοπολέμου που έχει ξεσπάσει από την περασμένη Δευτέρα ως αντίποινα για τη σύλληψη του ιδρυτή και διαχειριστή του Wikileaks.
Με μήνυμά τους στο Twitter οι χακτιβιστές (από το χάκερ και ακτιβιστής) της Operation Payback ανακοινώνουν την επικείμενη επίθεση στον κόμβο του δημοφιλούς διαδικτυακού βιβλιοπωλείου το οποίο πρόσφατα είχε διακόψει την φιλοξενία του WikiLeaks.
Οι επιθέσεις ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και κορυφώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας το κεντρικό site της MasterCard από ομάδα ακτιβιστών-χάκερ που αυτοαποκαλούνται "Ανώνυμοι". Η ομάδα ανέλαβε, με μήνυμά της στο twitter, την ευθύνη της επιχείρησης την οποία μάλιστα ονόμασε "Operation: Payback" ("Επιχείρηση Ανταπόδοσης").

Μιλώντας στο βρετανικό κανάλι BBC 4, ο εκπρόσωπος των χάκερ, με το ψευδώνυμο «Coldblood» (σ.σ. «Εν ψυχρώ»), προειδοποίησε ότι η παράταση της φυλάκισης του Ασάνζ θα οδηγήσει σε έναν ιδιότυπο ηλεκτρονικό πόλεμο, με στόχους δεκάδες sites.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι χακτιβιστές εκδηλώνουν τις επιθέσεις τους μέσω 30.000 υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, ενώ, χθες τη νύχτα το site της πιστωτικής κάρτας Visa δεχόταν επίθεση από τουλάχιστον 2.000 σημεία.

newsbomb.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news