Home » » Προβόπουλος: Η χώρα είναι σε κατάσταση πολέμου !

Προβόπουλος: Η χώρα είναι σε κατάσταση πολέμου !


Η χώρα είναι σε κατάσταση πολέμου, πρέπει να βγει νικητής, αλλά θέλει μάχη, επίπονη μάχη, μάχη διάρκειας» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ έκανε λόγο για την πιο δύσκολη φάση των τελευταίων ετών για την ελληνική οικονομία. «Στο τέλος της χρονιάς θα καταγράψουμε χρέος 144%, τέτοια ποσοστά χρέους μόνο σε πολεμικές περιόδους» επεσήμανε ο ίδιος.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τόνισε με έμφαση ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αύξηση των φορολογικών συντελεστών σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και αυτό που χρειάζεται είναι διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Παράλληλα ο Γ. Προβόπουλος επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας αναπτυξιακών πολιτικών, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ο δρόμος είναι επίπονος και μακρύς και η ανάπτυξη δεν μας περιμένει στην επόμενη γωνία».

Σε ότι αφορά τα σενάρια αναδιάρθρωσης χρέους ο Γιώργος Προβόπουλος απάντησε χρησιμοποιώντας όσα έχουν κατά καιρούς πει οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ότι δηλαδή «η αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία, ούτε πιθανή, ούτε επιθυμητή».

real.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news