Home » » Τεστ... γνώσεων στους λαθρομετανάστες – Αν λένε ψέματα, απελαύνονται

Τεστ... γνώσεων στους λαθρομετανάστες – Αν λένε ψέματα, απελαύνονται


Ο Προστασίας του Πολίτη, ενημερώνοντας για το νομοσχέδιο την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, γνωστοποίησε μάλιστα ότι στα σύνορα θα γίνεται εξακρίβωση για το αν όσοι επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα λένε την αλήθεια για τον τόπο καταγωγής τους και τις συνθήκες που τους οδηγήσαν μακριά από την πατρίδα τους.
Ο υπουργός είπε ότι οι ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με τη Frontex, θα προμηθευτούν ειδικά μηχανήματα, μηχανήματα διακρίβωσης της αλήθειας. Αυτό, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπουτσής στους δημοσιογράφους αργότερα, είναι ένα ερωτηματολόγιο.

Χρησιμοποιείται και από άλλες χώρες. «Δεν είναι ορός της αλήθειας ή ηλεκτρόδια, είναι ερωτηματολόγιο. «Επειδή πολλοί λένε ψέματα από πού προέρχονται, υπάρχουν στη γλώσσα τους ερωτήσεις με θέματα της περιοχής τους». Όσοι εξακριβωθεί ότι λένε ψέματα, θα επιστρέφουν στις χώρες τους.

Στο... multiple choise ερωτηματολόγιο θα εμπεριέχονται ιστορικές και πολιτικές ερωτήσεις. Πρόκειται για ειδικά τεστ, στα οποία θα απαντούν οι μετανάστες και ένας υπολογιστής θα βγάζει το ποσοστό επιτυχίας του. Αν... περάσει το τεστ, μένει στην Ελλάδα. Αν όχι, επιστρέφει στην πατρίδα του.

Πήγες του υπουργείου τόνισαν πως επιχειρείται να μπει τέλος στο φαινόμενο οι παράνομοι μετανάστες, κυρίως Παλαιστίνιοι και Μαροκινοί, να πετούν τα έγγραφά τους και να ζητούν πολιτικό άσυλο.

Για τους ίδιους σκοπούς, εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί σύστημα γλωσσικής ανάλυσης, κάτι που εφαρμόζουν και οι Νορβηγοί.

Για παράδειγμα, ο παράνομος μετανάστης δηλώνει πως προέρχεται από την Παλαιστίνη, μετά από συζήτηση μαζί του η οποία καταγράφεται, ειδικοί γλωσσολόγοι-ερευνητές γνωρίζοντας τους γλωσσικούς τοπικούς ιδιωματισμούς και ιδιαιτερότητες της διαλέκτου, θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν το αληθές των ισχυρισμών του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news