Home » » Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων φαινομένων

Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων φαινομένων

Επιδείνωση του καιρού έχουμε σε όλη τη χώρα από σήμερα το πρωί, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ανέμους που θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ σε κάποια σημεία του Αιγαίου. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά διαστήματα σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων φαινομένων, προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της χώρας, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά. Το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στα δυτικά και έτσι το πρωί της Παρασκευής ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν και εκεί.
Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός έχει ήδη επιδεινωθεί καθώς σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, στο νομό της Φλώρινας. Προς το παρόν οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά η τροχαία συνιστά στους οδηγούς προσοχή και να έχουν μαζί τους αλυσίδες.
Χθες σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος στη Ρόδο που κατέστρεψε δύο παραλιακά μαγαζιά χωρίς, ευτυχώς, θύματα. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που σήκωσε ένα κοντέινερ.
Για τη Θεσσαλονίκη, οι προβλέψεις δείχνουν κακοκαιρία για τις επόμενες μέρες, χωρίς, όμως, τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα. Αναλυτικά: αύριο, Παρασκευή προβλέπεται αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ασθενής βροχή τη νύχτα, με θερμοκρασίες από 3 ως 9 βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε συννεφιά και ασθενή βροχή κατά διαστήματα και θερμοκρασίες από 5 ως 9 βαθμούς Κελσίου και η επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με συννεφιά, σε όλη τη διάρκεια της Δευτέρας και θερμοκρασίες από 4 ως 10 βαθμούς Κελσίου.
Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα:
Παρασκευή 25/02/2011 Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9. Στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση.
Σάββατο 26/02/2011 Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και νότιο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Άνεμοι: Στα δυτικά αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Κυριακή 27/02/2011 Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τα νότια καταιγίδες από το απόγευμα ισχυρές στα ανατολικά και νότιο ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 πρόσκαιρα 8 με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα.
Δευτέρα 28/02/2011Καιρός: Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 και τοπικά 7. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news