Home » » Ηράκλειο: Μια "μαμά Ντάλτον" ήταν ο εγκέφαλος της συμμορίας

Ηράκλειο: Μια "μαμά Ντάλτον" ήταν ο εγκέφαλος της συμμορίας

Μια «μαμά Ντάλτον» ήταν ο εγκέφαλος της συμμορίας που είχε ρημάξει δεκάδες σπίτια στο Ηράκλειο Κρήτης!

Η 40χρονη γυναίκα, ο 19χρονος γιος της, ένας συνομήλικός του και έναν 31χρονο άντρας άνοιγαν σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, από τα οποία έκλεβαν από ηλεκτρικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα μέχρι χρυσαφικά και φωτογραφικές μηχανές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η... οικογενειακή σπείρα των διαρρηκτών δρούσε υπό τις αυστηρές οδηγίες της 40χρονης. Η ίδια φρόντιζε να μαθαίνει πότε και για πόσο καιρό τα υποψήφια θύματά τους θα απουσίαζαν από τα διαμερίσματά τους και στη συνέχεια ενημέρωνε λεπτομερώς τον γιο της και τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία δρούσαν ανενόχλητα.

Υστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, η αστυνομία συνέλαβε τελικά τη 40χρονη από την Αλβανία, τους δύο 19χρονους και τον 31χρονο συμπατριώτη τους, ο οποίος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Οι τρεις πρώτοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και διέταξε να κρατηθούν μέχρι να απολογηθούν στον ανακριτή. Αν και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον έντεκα κλοπές και διαρρήξεις κατοικιών που είχαν διαπράξει μέσα στο διάστημα των τελευταίων δύο μηνών, οι συλληφθέντες δήλωσαν άγνοια και δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Στο μεταξύ, οι άντρες της Ασφάλειας προχώρησαν ήδη σε νομότυπες έρευνες στα πέντε σπίτια που διατηρούσαν και κατέσχεσαν πλήθος ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, DVD players, οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά.), εξήντα δύο χρυσά κοσμήματα, ρολόγια, τρεις φωτογραφικές μηχανές και πολλά κινητά τηλέφωνα, που η συνολική τους αξία υπολογίζεται σε 127.450 ευρώ! Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά έχουν ήδη αποδοθεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι είχαν ήδη προχωρήσει στις σχετικές καταγγελίες.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει και τα υπόλοιπα κρησφύγετα στα οποία η σπείρα πιθανώς έκρυβε τα κλοπιμαία από τα σπίτια που είχε «χτυπήσει». Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου που εξετάζει όλες τις πτυχές της δράσης τους.

Espressonews

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news