Home » , , , , , , » 8,8 Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΧΤΥΠΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

8,8 Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΧΤΥΠΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ



Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία. Η αρχική εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν 7,9 Ρίχτερ. Προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 6 μέτρων εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, ενώ τα πρώτα κύματα χτύπησαν τις ακτές της χώρας.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (USGS) το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 179 χλμ. ανατολικά του Σεντάι της Ιαπωνίας και 382 χλμ. βορειοανατολικά του Τόκιο. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 10 χλμ.. 

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε ειδοποίηση για σχηματισμό τσουνάμι, ύψους 6 μέτρων, στα βορειοανατολικά της χώρας. Το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Ρωσία, τις Φιλιππίνες και τις Μαριάννες Νήσους. 

Ήδη, κύματα ύψους 4,6 μέτρων έφθασαν στις ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό. Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα κάνουν λόγο για εικόνες καταστροφής στις παραθαλάσσιες πόλεις, ενώ το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πλάνα από το λιμάνι της Ιουάτε, όπου αυτοκίνητα πλέουν μες στη θάλασσα.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα της χώρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα κτίρια σείονταν βίαια επί δύο λεπτά και οι περισσότεροι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. 

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας, έδειχναν ένα κτίριο παραδομένο στις φλόγες, στο Τόκιο, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, 6 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο. 

Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα της πρωτεύουσας διακόπηκε, ενώ έχουν σταματήσει οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε πληροφορίες για τραυματίες στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία. 

www.enet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news