Home » » Υπατία: Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι μετανάστες

Υπατία: Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι μετανάστες

Τη λήξη της απεργίας πείνας αποφάσισαν το απόγευμα της Τέταρτης οι 300  μετανάστες της "Υπατίας", κάνοντας  δεκτές ομόφωνα τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις νέες αυτές προτάσεις, οι μετανάστες θα μπορούν να επιβάλουν αίτηση για αναβολή επιστροφής στη χώρα τους με ισχύ έξι μηνών. Μετά το πέρας του εξαμήνου, θα ανανεώνεται η αναβολή επιστροφής στη χώρα τους για έξι μήνες. Όσο θέλουν να βρίσκονται στην Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένοι ανά εξάμηνο να υποβάλουν την σχετική αίτηση.


Σε όσους από αυτούς συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι, υπάρχει  δυνατότητα στο σχετικό νόμο ταξιδιού στις χώρες καταγωγής τους.


Επίσης, με προεδρικό διάταγμα, θα καθοριστεί το εργασιακό καθεστώς, όπως συνήθως συμβαίνει, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το χρόνο που απαιτείται προκειμένου ένας μετανάστης να αιτηθεί την άδεια παραμονής. Σήμερα αυτός ο χρόνος είναι τα 12 χρόνια και η μείωση του δεν θα είναι περισσότερα από 4 χρόνια.


«Η νίκη μας είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη και ευχαριστούμε θερμά την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύη και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ιδιαίτερα τους γιατρούς, που μας παρακολουθούσαν σε 24ωρη βάση», δήλωσε ο Αμπντούλ , εκπρόσωπος των απεργών πείνας και του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.


O κ. Χατζί συμπλήρωσε ακόμα ότι οι μετανάστες θα μείνουν στο κτίριο Υπατία έως ότου επανέλθουν όλοι οι ομοεθνείς τους από τα νοσοκομεία.


Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύη ο Πέτρος Γιώτης δήλωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας και αποδεικνύει ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός, που δεν δίνεται. Αποδεικνύει ακόμα ότι η κυβέρνηση του μνημονίου δεν είναι ανίκητη και ότι ο αγώνας των 300 ανοίγει ένα νέο δρόμο ελπίδας. Γι αυτή τη νίκη πρέπει να είναι περήφανη και η ελληνική εργατική τάξη».


«Προχωρήσαμε στην τελική διευκρίνηση όλων όσων συζητήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και όσων δημόσια έχουμε διατυπώσει, ως κυβέρνηση, από την αρχή της απεργίας πείνας με την κατάληψη της Νομικής. Εξηγήσαμε στους απεργούς πείνας ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και ότι έχει εξαντληθεί η φέρουσα ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας μας για να δεχθεί επιπλέον αριθμό μεταναστών», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μετά το πέρας των συνομιλιών.


Τέλος, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, υπογράμμισε ότι «για την κυβέρνηση η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη και αυτό το ξεκαθαρίσαμε από την περασμένη Παρασκευή. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε κάθε έναν απεργό πείνας, που έχει ανάγκη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα». 

protothema.gr
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ...


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news