Home » , » Βρυξέλλες: Σοβαρά επεισόδια πριν την Σύνοδο Κορυφής

Βρυξέλλες: Σοβαρά επεισόδια πριν την Σύνοδο Κορυφής



Σοβαρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, στους δρόμους των Βρυξελλών, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, καθώς περίπου 20.000 πολίτες που συγκεντρώθηκαν από κάθε γωνιά της Ευρώπης προσπάθησαν να διαδηλώσουν εναντίον των μέτρων λιτότητας που αναμένεται να αποφασιστούν.

Μέλη εργατικών συνδικάτων από το Βέλγιο και όλη την Ευρώπη, κατέκλυσαν τους δρόμους, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των βελγικών δυνάμεων ασφαλείας για να διαλυθούν τα πλήθη, όταν υπήρξαν παρεκτροπές. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και σπρέι πιπεριού για να κρατήσουν τους διαδηλωτές μακριά από το χώρο όπου συνέρχεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με πέτρες στους αστυνομικούς, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν τις γραμμές των δυνάμεων ασφαλείας. Κάποια στιγμή έπεσαν και δακρυγόνα, ενώ οι κάμερες κατέγραψαν άγριο ξύλο ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Πάντως, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με ελικόπτερα να ίπτανται πάνω από το χώρο της Συνόδου και εκατοντάδες αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από το κύριο βελγικό συνδικάτο σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης». Πέντε διαφορετικές πορείες ξεκίνησαν από πέντε διαφορετικά σημεία της βελγικής πρωτεύουσας, όλες όμως με κατεύθυνση προς το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην πλατεία Σουμάν.

Όπως τονίζει η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, το πακέτο περί «οικονομικής διακυβέρνησης» και το «Σύμφωνο για το Ευρώ» διακυβεύει την ιδέα της «κοινωνικής Ευρώπης», καθώς «θα υποχρεώσει τα κράτη-μέλη να μπουν σε ένα φαύλο κύκλο μείωσης μισθών και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας». Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδηλωτές διατράνωσαν και την αντίθεσή τους στην επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων στην Λιβύη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news