Home » , , » Αυξάνονται τα επίπεδα ραδιενέργειας στην Ιαπωνία

Αυξάνονται τα επίπεδα ραδιενέργειας στην Ιαπωνία

Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και εκτός της ζώνης εκκένωσης των 30 χιλιομέτρων πέριξ του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι εντόπισε σήμερα η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας...

την ώρα που ο επικεφαλής της εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η κατάσταση στην Ιαπωνία, παρά τη σοβαρότητα της, θα ξεπεραστεί.

Σε ακτίνα 58 χιλιομέτρων από τον κατεστραμμένο σταθμό της Φουκουσίμα καταγράφηκε ραδιενέργεια που έφτανε στα επίπεδα των 5,7 μικροσίβερτ την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι η έκθεση των πολιτών σε αυτά επί επτά ημέρες θα φτάσει στην μάξιμουμ έκθεση σε ραδιενέργεια επιπέδου ενός μιλισίβερτ, με βάση τους κανόνες της ΙΑΕΑ.

Νωρίτερα σήμερα η Ιαπωνική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοίνωσε επίσης ότι μετρήθηκαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στη Φουκουσίμα.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό και το τσουνάμι έχει αυξηθεί σε 8.450, την ώρα που οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τις 13.000.


Την ίδια ώρα μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της προκειμένου να ψύξουν τους αντιδραστήρες.


Τη Δευτέρα νέος συναγερμός σήμανε στο πυρηνικό εργοστάσιο, καθώς διαπιστώθηκε αύξηση στην πίεση του αντιδραστήρα 3.


Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις, όταν καπνός άρχισε να αναδύεται από τους αντιδραστήρες 2 και 3.


Έτσι οι εργασίες για την σύνδεση των καλωδίων, προκειμένου να δοθεί ρεύμα στους αντιδραστήρες 3 και 4 και να λειτουργήσει το σύστημα ψύξης, "πάγωσαν", με την TEPCo να δηλώνει ότι θα συνεχιστούν την Τρίτη.


Αργότερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο πυρηνικός αντιδραστήρας παραμένει ανέπαφος, ενώ αποκαταστάθηκε και η ηλεκτροδότηση.

protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news