Home » , » Παγκόσμιος ραδιενεργός εφιάλτης

Παγκόσμιος ραδιενεργός εφιάλτης

 
Αγωνία για τήξη του πυρήνα στον αντιδραστήρα Νο.3. Έχει υποστεί ζημιές το κέλυφός του.Τρεις εργάτες υπέστησαν εγκαύματα από ραδιενέργεια.

Με το βλέμμα στραμμένο στον αντιδραστήρα Νο.3 της Φουκουσίμα, η παγκόσμια κοινότητα αγωνιά για την πιθανολογούμενη από τους επιστήμονες τήξη του πυρήνα, εξέλιξη με καταστροφικές συνέπειες, οι οποίες δεν θα περιοριστούν σε τοπικό επίπεδο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, στις 9:35, ώρα Ελλάδος, το κέλυφος του αντιδραστήρα Νο.3 έχει υποστεί ζημιές, σύμφωνα με μία λιτή ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας Tepco.

Τρεις εργάτες εκτέθηκαν σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι τρεις εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου, που υπέστησαν εγκαύματα κατά τις προσπάθειές τους να ψυχθεί ο αντιδραστήρας, εκτέθηκαν σε επίπεδα ραδιενέργειας 10.000 φορές υψηλότερα από το αναμενόμενο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το κέλυφος έχει υποστεί ζημιές. Τα εγκαύματα προκλήθηκαν, όταν νερό του αντιδραστήρα διαπέρασε τη στολή τους.

Τουλάχιστον 700 μηχανικοί, «οι αφανείς ήρωες της Φουκουσίμα» όπως τους αποκαλούν, εργάζονται σε βάρδιες, προκειμένου να σταθεροποιήσουν τη θερμοκρασία στους έξι αντιδραστήρες των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Φουκουσίμα.

Παράλληλα, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα συμβάλουν στις ρίψεις νερού για να ψυχθούν οι αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
Στο Τόκιο οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ανιχνεύθηκαν πολύ υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας στα λαχανικά.

Ναότο Καν: Η κατάσταση είναι επισφαλής

Όπως δήλωσε λίγο πριν τις 14:00, ώρα Ελλάδας, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα εξακολουθεί να είναι επισφαλής: «Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ απρόβλεπτη. Εργαζόμαστε για να μην επιδεινωθεί. Οφείλουμε να παραμένουμε σε μεγάλη επαγρύπνηση».

Αναβαθμίζουν στο «6» τη σοβαρότητα του πυρηνικού ατυχήματος;

Η σοβαρότητα της κατάστασης αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε πως δεν αποκλείει την πιθανότητα να αυξήσει σε 6 τη διαβάθμιση της σοβαρότητας του πυρηνικού δυστυχήματος στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι-1, από πέντε που έχει οριστεί σήμερα στην επτάβαθμη κλίμακα, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης.

newstoday.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news