Home » » MEGA Σκάνδαλο! Οι πραγματικοί ΚΟΠΡΙΤΕΣ της κυβέρνησης πληρώνουν χρέη 95 εκατομμύρια ευρώ του Μεγάρου Μουσικής !!!

MEGA Σκάνδαλο! Οι πραγματικοί ΚΟΠΡΙΤΕΣ της κυβέρνησης πληρώνουν χρέη 95 εκατομμύρια ευρώ του Μεγάρου Μουσικής !!!

Το Μέγαρο Μουσικής (Λαμπράκης/Βαρδινογιάννης κλπ)  πήρε το 2007 δάνειο 95 εκατομμυρίων ευρώ με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο, εμάς τα κορόιδα δηλαδή!!! Τώρα το Μέγαρο Μουσικής δηλώνει αδυναμία να αποπληρώσει το δάνειο.
Άρα ποιος θα το πληρώσει;; Το Ελληνικό Δημόσιο. (Εμείς τα κορόιδα δηλαδή).

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε, περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία «ρυθμίζεται το θέμα της απρόσκοπτης δανειοδότησης του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς (…) του είχε χορηγηθεί, μεταξύ άλλων πηγών χρηματοδοτήσεως, δάνειο στον ΟΜΜΑ (σ.σ. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών) από την Εθνική Τράπεζα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου».

Διότι «ενόψει του περιορισμού του ύψους της επιχορηγήσεως του ΟΜΜΑ από το Δημόσιο λόγω της τρεχούσης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του δανείου κάθε φορά από τον ΟΜΜΑ δεν είναι βέβαιη».

Έτσι, «προς αποφυγή εμπλοκών, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία της δανειακής συμβάσεως αλλά και τις δραστηριότητες του ΟΜΜΑ, και ενόψει επίσης των δυσχερειών που συνδέονται με την ενεργοποίηση κάθε φορά της εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου, προβλέπεται προς διευκόλυνση του όλου χρηματοδοτικού σχήματος η απευθείας εξυπηρέτηση του δανείου από το Δημόσιο.

Η τρέχουσα «εξυπηρέτηση» ανέρχεται στα 2,6 εκ. ευρώ, ενώ το δάνειο που είχε λάβει το Μέγαρο με εγγυητή το Δημόσιο το 2007 ανέρχεται στα 95 εκ. ευρώ.


Σημειώνεται ότι η επίμαχη ρύθμιση αφορά σε δάνειο που είχε πάρει το Μέγαρο το 2007 από την Εθική Τράπεζα, με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, για την ολοκλήρωση των κτηριακών του εγκαταστάσεων. 
Με άλλα λόγια οι Έλληνες φορολογούμενοι (κοπρίτες, αντιπαραγωγικοί κλπ) πληρώνουν τον λογαριασμό του Μεγάρου στην κυβέρνηση.


Δείτε τι ακριβώς αναφέρει το άρθρο 45, παράγραφος 11, του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά στη ρύθμιση – πρόκληση:

«Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει εμπρόθεσμα στην Εθνική Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής και της δανείστριας τράπεζας. (Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση αρ. 2/48243/25/2007 παρασχέθηκε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς την Ε.Τ.Ε. για την κάλυψη δανείου προς τον Ο.Μ.Μ.Α. ποσού 95.000.000 ευρώ, για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων).

 Αξίζει να προσθέσουμε ότι, όλα έγιναν και με τη συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να χαρίσει στο Μέγαρο Μουσικής 95 εκατομμύρια ευρώ, πληρώνοντας το δάνειο του Μεγάρου, το οποίο έχει εγγυηθεί το Δημόσιο.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι το Μέγαρο Μουσικής είναι περιουσία του ελληνικού λαού, παράγει πολιτισμό, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να καταρρεύσουν όλα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου, προσθέτοντας: “Το Μέγαρο θα πρέπει να βοηθηθεί, το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι για όλο το λαό”.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news