Home » » Μαθήματα πολιτικής ηθικής...150.000 ευρώ το ταξίδι του Γ. Παπακωνσταντίνου στην Αμερική

Μαθήματα πολιτικής ηθικής...150.000 ευρώ το ταξίδι του Γ. Παπακωνσταντίνου στην Αμερική

Όπως φαίνεται η κρίση και οι περικοπές δεν ισχύουν για όλους. Λίγες μόνο ώρες από την παρουσίαση των νέων μέτρων λιτότητας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη βαλίτσα του και επιβιβάστηκε στο πολυτελέστατο Lear Jet της κυβέρνησης με προορισμό την Ουάσινγκτον.

Ένα ταξίδι που θα μπορούσε να στοιχίσει πολύ λίγα χρήματα στην περίπτωση που γινόταν με πολιτική πτήση θα κοστίσει 150.000 ευρώ, προκειμένου να ταξιδέψει με άνεση ο Γ. Παπακωνσταντίνου, οι συνεργάτες του και ο γιός του που τον συνοδεύουν στο ταξίδι.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε να βρεθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα για τις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας τη ναυαρχίδα του VIP στολίσκου της Ελληνικής κυβέρνησης, το προεδρικό Gulfstream.

H δαπάνη αυτής της πτήσης, δεδομένου ότι το ωριαίο πτητικό κόστος αυτού του τύπου αεροσκάφους, βάσει των επίσημων στοιχείων του Πενταγώνου ανέρχεται στα 6.000 ευρώ την ώρα, θα ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως στο ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης, αλλά ούτε και τα οδοιπορικά όπως επίσης και τα έξοδα διανυκτερεύσεων των μελών του πληρώματος.

Την ίδια στιγμή το μέσο κόστος της θέσης business στις πτήσεις Αθήνα-Ουάσινγκτον τιμολογείται στα 2.200 ευρώ, ενώ η οικονομική θέση κοστίζει 1.200 ευρώ.

 Την ίδια ώρα που ο Ελληνας υπουργός αναχωρούσε με το κυβερνητικό lear jet από την Ουάσινγκτον μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, ο πανίσχυρος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ έφευγε από την αμερικανική πρωτεύουσα με την πτήση της γραμμής, λέγοντας ότι αυτός είναι ο τρόπος που ταξιδεύει πάντα.

Παρά την κοινωνική οργή που δημιούργησε η αποκάλυψη για τη VIP υπερατλαντική πτήση των 150.000 ευρώ και το βαρύ κλίμα που πυροδότησε προς το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο ίδιος δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει.

Με την απάντηση «δεν σας αφορά αν θα παίρνει μαζί του ο υπουργός μέλη της οικογένειάς του. Για τη διευκόλυνσή του θα μπορούσε να παίρνει το τζετ από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” και όχι από την Ελευσίνα αλλά δεν το κάνει», το επικοινωνιακό επιτελείο του υπουργού Οικονομικών ρίχνει λάδι στη φωτιά όταν οι πολίτες αυτής της χώρας δίνουν καθημερινό αγώνα οικονομικής επιβίωσης.

Τον υπουργό Οικονομικών εκθέτει και η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος έχει από καιρό καταργήσει τις πολυτελείς πτήσεις με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους και κάνει δραστικές περικοπές στα έξοδα για τα ταξίδια του. 

protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news