Home » , » Έριξαν ζεόλιθο στη θάλασσα για να απορροφήσει τη ραδιενέργεια

Έριξαν ζεόλιθο στη θάλασσα για να απορροφήσει τη ραδιενέργεια

Οι εργάτες απέθεσαν περίπου 300 κιλά ζεόλιθο - ένα ορυκτό που οι αρχές ελπίζουν ότι θα απορροφήσει ραδιενέργεια από το νερό το οποίο αντλείται από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου και καταλήγει στη θάλασσα -, στον Ειρηνικό Ωκεανό, λίγο πιο πέρα από μια αντλία που βγαίνει από τον αντιδραστήρα 1.

Υπάρχει αρκετή ακόμα ποσότητα του συγκεκριμένου ορυκτού για χρήση μέσα στο σαββατοκύριακο.


Η εταιρία που λειτουργεί το εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, η Tokyo Electric Power Co (Tepco), μελετά πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος στην μείωση της ραδιενεργής μόλυνσης στα νερά του ωκεανού.


Εάν αποδειχθεί αποτελεσματική η μέθοδος, ζεόλιθος ενδέχεται να τοποθετηθεί και μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων που έχουν υποστεί ζημιές, καθώς είναι γεμάτα νερό μολυσμένο με πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο ζεόλιθος.

Πρόκειται λοιπόν για ένα πορώδες φυσικό προϊόν το οποίο χάρη στην σύνθεση του χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα μετάλλων και παράλληλα σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία έχει τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα, χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει τον οργανισμό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις.

Ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της φύσης με χίλιες δυο ιδιότητες υπάρχει στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Ο λόγος για τον ζεόλιθο, ο οποίος έχει τόσες πολλές εφαρμογές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό...

Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία Ελληνικά, Ζέω = βράζω και Λίθος = πέτρα. Η χρήση του μάλιστα είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία καθώς χρησιμοποιείται 800 χρόνια τώρα στην παραδοσιακή ιατρική για την συνολική υγεία και ευεξία. Στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα GRAS και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές».

Πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95% , που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας ο ζεόλιθος μπορεί να βρει αρκετές εφαρμογές αλλά το μεγάλο του ατού είναι η χρήση του, έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία, σαν φυσικό συμπλήρωμα της ανθρώπινης διατροφής.

Ένα φυσικό προιόν με πολλές υποσχέσεις
Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους σχετικά με τον ζεόλιθο και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά τους είναι εντυπωσιακά. Συγκεκριμένα:

1. Φαίνεται να προλαμβάνει τις ελεύθερες ρίζες, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και να μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005).

2. Βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, καταργεί τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τα αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)

3. Βελτιώνει την ηπατική λειτουργία με την μείωση των φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων από το σώμα.

4. Φαίνεται να αποτελεί ένα αντι-ιικό φυσικό προϊόν.

5. Δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό.

6. Δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών.

7. Φαίνεται επίσης να έχει θετική συνδρομή στην παλινδρόμηση, καούρα.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ...


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news