Home » , » Πούτιν: Σκοτώνουν αμάχους στο όνομα του «ανθρωπισμού»

Πούτιν: Σκοτώνουν αμάχους στο όνομα του «ανθρωπισμού»

Ο ρώσος πρωθυπουργός Β. Πούτιν επικαλέσθηκε το παρελθόν του ως πράκτορας της KGB για να καταγγείλει τις «αντιφάσεις» που διαιωνίζονται, ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις των διεθνών σχέσεων, όπως στην περίπτωση της Λιβύης όπου άμαχοι βρίσκουν τον θάνατο στο όνομα του «ανθρωπισμού».
 
«Πολλές φορές παρατηρώ τον τρόπο με τον οποίο σήμερα λαμβάνουμε την απόφαση να χρησιμοποιήσουμε βία στις διεθνείς σχέσεις. Μένω έκπληκτος», τόνισε ο Πούτιν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον σουηδό ομόλογό του Φρέντρικ Ράινφελντ, του οποίου η χώρα συμμετέχει στους βομβαρδισμούς στη Λιβύη, ως μέλος του ΝΑΤΟ.

«Και όλα τούτα προθέτοντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον ανθρωπισμό, που στις ημέρες μας εφαρμόζεται στις πολιτισμένες χώρες. Δεν βρίσκετε πως υπάρχει μία αντίφαση ανάμεσα στα λόγια, στις λέξεις και την πράξη στις διεθνείς σχέσεις;», αναρωτήθηκε ο ρώσος πρωθυπουργός.

«Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξαλειφθεί τούτη η αντινομία» τόνισε ο ίδιος, επικαλούμενος την προσωπική του επαγγελματική εμπειρία, από την εποχή που ήταν πράκτορας KGB.

«Άπαντες γνωρίζουν πως υπηρέτησα στην KGB. Την εποχή εκείνη η Σοβιετική Ένωση είχε εμπλακεί σε πόλεμο στο Αφγανιστάν. Ένας από τους φίλους μου διηύθυνε ένα κλιμάκιο της KGB. Μία ημέρα επέστρεψε από τις διακοπές και τότε τον ρώτησα "λοιπόν Σάσα, πως είναι τα πράγματα εκεί κάτω;"», τόνισε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως το πνεύμα της εποχής ήταν «πολύ πατριωτικό, όλοι πιστεύαμε πως καλώς πράτταμε και κάναμε πόλεμο στο Αφγανιστάν».

«Εκείνος τότε μου απάντησε: "γνωρίζεις πως χωρίς την υπογραφή μου δεν πραγματοποιείται κανείς βομβαρδισμός. Και υπολογίζω τις επιτυχίες μου με τον αριθμό των διαταγών που δεν έχω υπογράψει" και πρόσθεσε: "γνωρίζεις πόσοι άμαχοι χάνουν τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς;" Για εμένα εκείνες οι συνομιλίες ήσαν ένα σοκ. Φαντασθείτε εκείνη την εποχή να ακούς τέτοια λόγια από το στόμα ενός αξιωματούχου της KGB», τόνισε ο Πούτιν.

Η Μόσχα τελευταίως έχει πολλαπλασιάσει τις επικρίσεις της κατά της διεθνούς συμμαχίας, υποστηρίζοντας πως η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη ξεπερνά τα πλαίσια της αποστολής που απορρέει από την απόφαση του ΟΗΕ.


i-reportergr.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news