Home » , » ΩΡΑ 19.55: Πάνω απο 40.000 κόσμος στο Σύνταγμα

ΩΡΑ 19.55: Πάνω απο 40.000 κόσμος στο Σύνταγμα

Οι "Αγανακτισμένοι" δεν το βάζουν κάτω και όπως όλα δείχνουν δεν είναι διατεθειμένοι να φύγουν από το Σύνταγμα και τις κεντρικές πλατείες πολλών πόλεων της Ελλάδας.

Ειδικά σήμερα έχουν στο πλευρό τους συμπαραστάτες σε όλη την Ευρώπη, καθώς πολίτες συγκεντρώνονται σε πλατείες 100 ευρωπαϊκών πόλεων σε 26 χώρες.


Περισσότεροι από 40.000 έχουν συγκεντρωθεί σήμερα ακόμα και πριν από τις 6, που ήταν το προγραμματισμένο ραντεβού, στην πλατεία Συντάγματος.

Όσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα οργανώθηκαν. Έφτιαξαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης ενώ στο χώρο υπάρχει και ιατρείο. Οι σκηνές σήμερα είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά..

Οι "Αγανακτισμένοι" πλημμύρισαν το Σύνταγμα και το Σάββατο. Ο αριθμός των σκηνών πολλαπλασιάστηκε ενώ πολλοί έφεραν υπνόσακους και διανυκτέρευσαν εκεί ενόψει της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατα των μέτρων λιτότητας.

Με έντονο παλμό και δυναμικότητα οι «Αγανακτισμένοι Έλληνες» εκφράζουν ειρηνικά την αντίθεσή τους στα μέτρα αυστηρής λιτότητας, που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, δίνοντας το δικό τους δυναμικό παρόν στην πανευρωπαϊκή μέρα συγκέντρωσης.

Σημαίες, σφυρίχτρες, πανό και άδεις κατσαρόλες με τα γνωστά μηνύματα ενάντια στο μνημόνιο «πρωταγωνιστούν» και σήμερα!

Την τιμητική της έχει, βεβαίως, και η Βουλή με τα γνωστό σύνθημα "Να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή" και τα ανά τακτά διαστήματα φασκελώματα.

Αντιθέτως, μέχρι τώρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει σχεδόν αγνοηθεί, παρόλο που χτες είχε την τιμητική του, λόγω των απαξιωτικών χαρακτηρισμών που είχε χρησιμοποιήσει για το κίνημα των Αγανακτισμένων σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Το πρωί της Κυριακής, ξύπνησαν τους "Αγανακτισμένους" οι παραγωγοί που είχαν προγραμματίσει έκθεση ελληνικών προιόντων στον ίδιο χώρο. Μετά από αντεγκλήσεις ο δήμος Αθηναίων κάλεσε για "μετακόμιση" της έκθεσης ελληνικών προϊόντων κι έτσι οι παραγωγοί πήγαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

"Αγανάκτισαν" και οι Ευρωπαίοι
 
Με σύνθημα “όχι κόμματα, αλλά πραγματική δημοκρατία” χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους για την “Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου”. Οι πλατείες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων γεμίζουν με “Αγανακτισμένους” για τη λιτότητα που έχει επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη, το κοινωνικό κράτος που έχει χτυπηθεί ανελέητα, την ανεργία που εκτοξεύεται παντού. 

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε προϊόν στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών.» γράφουν μεταξύ άλλων οι ιδρυτές (που είναι Έλληνες και Ισπανοί) της σελίδας «EUROPEAN REVOLUTION-- 29TH MAY--ALL CITIES OF EUROPE»  προσθέτοντας: «Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».

«Εδώ και πολύ καιρό επικοινωνούμε με φίλους μας στο εξωτερικό και βλέπουμε ότι όλοι έχουν προβλήματα, ακόμη και αν είναι διαφορετικά. Κρίναμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», αναφέρει στη Realnews ο Άγγελος Βαλέντζας ένας από τους εμπνευστές του πανευρωπαϊκού καλέσματος, που όπως λέει ξαφνιάστηκε με την έκταση που πήρε το θέμα.

Με σύνθημα «Ας το κάνουμε, παιδιά, να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες (Let’s do it guys), δίνει το δικό του μήνυμα: «Εφόσον θέλουν μια Ευρώπη ενωμένη, ας την ενώσουν οι λαοί και όχι οι πολιτικοί. Ας το κάνουμε ενωμένοι με τον τρόπο μας και όχι με τον δικό τους τρόπο!».

Kοιτώντας, πάντως κάποιος την εν λόγω σελίδα, βλέπει χιλιάδες μηνύματα των Ευρωπαίων διαδηλωτών που ο καθένας στην δική του γλώσσα καλεί τους συνανθρώπους του να ανταποκριθεί στο σημερινό κάλεσμα. «Going back in the streets! come on brothers and sisters, all together now!» γράφει ένας  «Αγανακτισμένος» που καλεί τους πάντες να αφυπνιστούν ενώ ένας άλλος σημειώνει: «I want my dreams back...» (Θέλω τα όνειρά μου πίσω)…

Στην ειρηνική διαμαρτυρία συμμετέχουν 26 χώρες και 100 πόλεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news