Home » , » Κ. Παπούλιας: Εγκαινίασε τον πύργο - φυλακή του Ρήγα Φεραίου στη Σερβία

Κ. Παπούλιας: Εγκαινίασε τον πύργο - φυλακή του Ρήγα Φεραίου στη Σερβία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και o πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, εγκαινίασαν στο Βελιγράδι το νέο μουσείο στον Πύργο Νεμπόισα, τον τόπο όπου μαρτύρησε και θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος. 

Στην ομιλία του, κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση που βρίσκεται στον χώρο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος, «ο κοσμοπολίτης διαφωτιστής, ο ιδεολόγος των δικαιωμάτων των λαών, ο προπομπός της ιδέας της ευρωπαϊκής ενοποίησης» όπως είπε χαρακτηριστικά.


«Το όραμα του Ρήγα» αναφέρει στην ομιλία του ο κ. Παπούλιας «έχει τη ρίζα του στην ελευθερία και εδράζεται σε βασικές αρχές, όπως η παιδεία, η ισονομία, η ισοπολιτεία, η δικαιοσύνη αλλά και η ειρήνη, η φιλία και η συνεργασία ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες και εκείνες της ευρύτερης Μεσογείου».


Η αποκατάσταση του Πύργου κόστισε 1,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,4 διέθεσε το ελληνικό κράτος.


Οι πρόεδροι Παπούλιας και Τάντιτς είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση, όπου εξετάστηκαν διμερή θέματα και η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.


Ο κ. Παπούλιας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη σερβική πρωτεύουσα, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη των Σέρβων κ. Ειρηναίο.


Πηγή:greekradar

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news