Home » , » "Χαρακίρι" στο μισθό του έκανε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, λόγω Φουκουσίμα

"Χαρακίρι" στο μισθό του έκανε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, λόγω Φουκουσίμα

Σε μια προσπάθεια να αναβιώσει τα αρχαία ιαπωνικά πρότυπα περί τιμής και αξιοπρέπειας, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, ανακοίνωσε την Τρίτη (10/05), πως δεν θα εισπράττει την αποζημίωση που αντιστοιχεί στο αξίωμά του, μέχρι να λήξει η πυρηνική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Ειδικότερα, ο Καν σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο δήλωσε ότι “Θα συνεχίσω να λαμβάνω την αμοιβή μου ως μέλος του κοινοβουλίου, όχι όμως αυτή που αντιστοιχεί στον τίτλο του πρωθυπουργού, ούτε τα σχετικά πριμ” αναλαμβάνοντας έτσι τις ευθύνες που του αναλογούν για την πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα.

Τόσο η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco) όσο και η κυβέρνηση έχουν μεγάλη ευθύνη σ' αυτή την κρίση.” επισήμανε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της
Ιαπωνίας, υπογράμμισε ότι θα επανεξετάσει την ενεργειακή πολιτική της χώρας του και θα στραφεί ενδεχομένως και προς άλλες μορφές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή.

Νωρίτερα οι οκτώ επικεφαλής της
Tepco δήλωσαν ότι παραιτούνται από ολόκληρο το μισθό τους, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι αποφάσισε να μειώσει τις αμοιβές των μεσαίων στελεχών της κατά 25% και αυτές των απλών μισθωτών κατά 20%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργικός μισθός ανέρχεται στα
20.200 δολάρια το μήνα δηλαδή περίπου 15.000 ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news