Home » , » Μαύρα μεσάνυχτα και τα επεισόδια επεκτείνονται.

Μαύρα μεσάνυχτα και τα επεισόδια επεκτείνονται.

Πλησιάζουν μεσάνυχτα και οι εντάσεις πλέον έχουν επεκταθεί πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, με επεισόδια να βρίσκονται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στην συμβολή των Οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, καθώς και ακόμα πιο πίσω, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου.

Νωρίτερα νέα μικροένταση παρατηρήθηκε στην Λ. Αμαλίας περίπου στις 9.00 το βράδυ, όταν κάποια μεμονωμένα άτομα που είχαν παρεισφρύσει στο πλήθος των αγανακτισμένων άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν μπροστά από την Βουλή, με αποτέλεσμα αυτοί να απαντήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης αλλά και με κίνηση εκκαθάρισης της Λεωφόρου από τον κόσμο.

Τελικά η ένταση εκτόνώθηκε μετά από λίγα λεπτά και σταδιακά ο δρόμος γέμισε ξανά με κόσμο, ενώ οι αστυνομικοί υποχώρησαν στις αρχικές θέσεις τους. Η ατμόσφαιρα όμως μύριζε μπαρούτι και αρκούσε ανά πάσα στιγμή μια σπίθα για να γίνει ανάφλεξη. Έτσι, στις 10.30 ακούτηκαν νέες κροτίδες μπροστά από το κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών, με το πλήθος να μετακινείται μαζικά προς το κάτω μέρος της Πλατείας. Και ο κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται μέχρι τώρα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά στην διάρκεια της ημέρας που στήθηκε το ίδιο σκηνικό. Νωρίτερα, αργά το απόγευμα και αφού το κέντρο είχε γίνει γης μαδιάμ,  ζήσαμε την εξής απίστευτη εικόνα: Με ανθρώπινη αλυσίδα και με συνθήματα όπως "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία" οι "Αγανακτισμένοι κατάφεραν με ειρηνικό τρόπο να απομακρύνουν τους αστυνομικούς από το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος στο οποίο και είχαν παραταχθεί.

Με τον τρόπο αυτό θεωρούσαν ότι τα πνεύματα θα ηρεμήσουν, όπως και έγινε. Ακόμα πιο νωρίς όμως, με βομβίδες κρότου λάμψης  και χημικά απαντούσαν  στις μολότοφ οι άνδρες των ΜΑΤ στην Όθωνος, στο ύψος που είναι το τραμ, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να κοπεί στα δύο. Ένα μέρος ήταν στο ένα άκρο της Λ. Αμαλίας προς την λ. Συγγρού και το άλλο  στην Αμαλίας προς την Σταδίου όμως.

Μαύρος καπνός έβγαινε από ένα βαν, το οποίο πήρε φωτιά από βόμβες μολότοφ. Μάλιστα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μανία και σε ένα άλλο βαν, χωρίς όμως να καταφέρουν να βάλουν φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Οι Αγανακτισμένοι ενώ ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια, τραγουδούσαν το "Πότε θα κάνει στα ξαστεριά" υπό το άκουσμα των σειρήνων των μοτοσυκλετών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την εμπλοκή ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών στην οδό Όθωνος. Στην συνέχεια εμφανίστηκε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία και προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων.

Έπειτα τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Καραγιώργης Σερβίας, στην Βουκουρεστίου στην Ερμού, σε στενά της αλλά και στην Μητροπόλεως.

Οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο και έξω από το ΥΠΟΙΚ έσπασαν ό, τι βρήκαν μπροστά τους.

Έβαλαν φωτιές σε κάδους τους οποίους και χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα που τους χώριζαν από τα ΜΑΤ. Μάλιστα τρεις αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες έχουν τραυματιστεί. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα οι Αγανακτισμένοι καλούσαν τον κόσμο από τα μεγάφωνα να μην φύγει από το Σύνταγμα.

star.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news